Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarım AŞ tarafından işletilen Hikmet Şahin Kent Hali’nin daha da geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Balık mezatına katılarak minekop ve barbun alan Başkan Aktaş, haldeki vatandaşlara çorba ikramında bulundu. Ardından sebze ve meyve haline uğrayarak dükkanları gezen Başkan Aktaş, esnafın taleplerini yerinde dinledi. Başkan Aktaş, Bursa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'ni de ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Hem hal derneğinin hem de esnafın talep, düşünce ve önerilerini dinlediklerini belirten Başkan Aktaş, “Balık halinde her türlü rüsum tutarlarını yüzde 3’ten yüzde 1’e düşürdüğümüzü ilan ediyorum. Uygulamaya yakın zamanda başlayacağız. Kasa üretimiyle alakalı bir tesisin işletimine de başlayacağız. Kaçak olarak şehir merkezinde satış yapanlarla alakalı etkin mücadele başlatacağız. Ayrıca Çevre yolu otoban hükmünde olduğu için giriş çıkış konusunda esnafımız uzun bir mesafe gitmek zorunda kalıyor. Hal esnafımıza özellikle giriş kısmında kolaylık sağlamak adına Karayolları ile birlikte bir süreç başlattık. O çalışmayı en kısa zamanda yürürlüğe almayı ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı