Geçtiğimiz haftaki iyimser tablonun ardından küresel piyasalar yeni haftaya durgun bir zeminde başladı. Bu kapsamda yurt dışında NVIDIA’nın bilançosu sonrasında oluşan iyimser hava yerini sakin bir görünüme bırakırken içeride ise son dönem zirvesinde seyreden Borsa İstanbul’un soluklandığını görüyoruz. Bugün makroekonomik veri tarafında ABD tüketici güven endeksi ve dayanıklı mal siparişleri öne çıkarken siyaset tarafında ise ön seçimler Michigan ile devam edecek.

Yatırımcılar ile çeşitli toplantılar yapmak üzere Londra’da bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın programı da içeride takip edeceğimiz konu başlıkları arasında yer alıyor. İngiltere Başbakan Yardımcısı Dowden ve EBRD Başkanı Renaud-Basso ile görüşecek olan Yılmaz İngiliz Sanayi Konfederasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katılacak. Yılmaz’ın ayrıca Türkiye'deki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda yatırımcılarla bir araya gelmesi de bekleniyor. Benzer şekilde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak için bugün Brezilya'ya gidecek. Brezilya'nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilecek toplantıda Şimşek’in çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

TL: Ayın başından bu yana %2,5 oranında yükselen USD/TL kuru Şubat ayının son haftasında da yukarı yönlü eğilimini devam ettirerek dün itibarıyla 31,12 seviyesinin üzerini test etmeye başladı. En yakın vadeli USD/TL kontratları ise 31,20 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. Mart ayı kontratlarına baktığımızda bu seviyenin yaklaşık olarak 1 TL üzerinde rakamlar görüyoruz. Dolayısıyla piyasalardaki mevcut fiyatlama enflasyonun henüz zirve yapmadığı içinde bulunduğumuz dönemde kurda hafif yukarı yönlü eğilimin süreceği yönünde. 

Borsa İstanbul: Arka arkaya sekiz haftadır yukarı yönlü bir trend izleyen BIST-100 endeksi bu eğilimini yeni haftaya başlarken de sürdürerek 9450 puanın üzerini test etti. Ancak son günlerde görmeye alıştığımız gibi 9400 puanın üzerinde kalıcı olamayan endeks buradan gelen satışlarla günü eksi bölgede noktaladı. Teknik açıdan değerlendirdiğimizde görünümün anlamlı şekilde değişmediğini düşünüyoruz. Dolayısıyla aşırı alım bölgesinde yeni bir zirve yapmakta zorlanan endeksin daha iyimser bir zeminde hareket edebilmesi için ilk etapta 9400’ün üzerinde kapanışlar yapması gerektiğine inanıyoruz.  

Kaynak ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı