Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) iş birliği ile TÜBİTAK’ın yürütücü kuruluş olarak yer aldığı Küresel Temiz Teknoloji Girişimcilik Programı (GCIP) Türkiye 2023 Hızlandırıcı Programı Ödül Töreni’ne katılan Bakan Kacır,  "Dereceye giren takımlarımız, Haziran ayı başında Viyana’da yapılacak Global Cleantech Innovation Days etkinliğinde Türkiye’yi temsil edecekler. Program vesilesiyle, Yeşil Dönüşüm Odaklı TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı çağrımızı açtığımızın müjdesini verdik." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeşil dönüşüm altyapısını güçlendirerek, ihtiyaç duyulan teknolojileri yerli ve milli imkanlarla geliştirerek; Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

Bakan Kacır, "Hedefimiz, yeşil teknolojiler alanında lider teknoloji girişimleri oluşturarak teknolojik ürün ve hizmet ihraç eden bir ülke olmak. Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme yolculuğumuzda yenilikçi fikirleri ve projeleri desteklemeye devam ederken, ülkemizi yeşil dönüşüm alanında öncü bir konuma getirmeye kararlıyız." dedi.

Hibya Haber Ajansı