Özel'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün Cumhuriyet tarihimizin en büyük acılarından, tarihi günlerden bir tanesinin yıldönümü. İdlib saldırısının 4’üncü yılındayız.

Suriye’de konvoyumuza savaş uçakları tarafından ateş açılmıştı. Rakamlar kademe kademe yükseldi ve 34 askerimiz İdlib’de şehit edildi. İdlib’de şehit olan askerlerimizin acılı ailelerine bir kez daha sabır diliyorum.

Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Günü geldiğinde hem askerlerimizi şehit edenlerden hem de bu rezalete sessiz kalanlardan hesap sormanın da sözünü veriyorum.

TRT Kanunu, Anayasa'ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki 'TRT özerktir ve tarafsızdır.' O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay'a 0, Turgut Altınok'a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş.

İşte AK Parti'nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak'tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum.

15 Temmuz akşamı uçaklar uçmaya başladı, tanklar harekete geçti. Haber geldi, asker darbe yapıyor. Ankara'daki milletvekillerini Genel Merkez'e çağırdık. 'Darbenin kimden geldiğine bakmaksızın, biz bu darbede demokrasiden Meclis'ten yana olmalıyız' dedim.

'Darbeye teslim olmayız, demokrasinin arkasındayız, darbenin karşısındayız' dedik. Meclis'i vurdular. Meclis'in canına okudular F-16'larla. Darbe gecesi Atatürk'ü hatırlayanlar bugün TRT'nin yayınında TRT'nin adını anınca yayını kesiyorlar.

Erzincan İliç’te 9 emekçimiz toprak altındayken dün de 4 madencimiz daha toprak altında kaldı. Yüreğimiz ağzımızda takip ettik. Şükür ki can kaybı olmadan sonlandı. Madenler alarm vermeye devam ediyor.

13 Mayıs’ta 301 madencimizi Soma’da kaybettiğimizde herkes “Soma’yı unutursak kalbimiz kurusun” diyordu. O günün başbakanı, bugünün cumhurbaşkanı 10 maddeli bir tahhütname söyledi madencilere… Altında görüştüğü madencilerin imzası var.

O tahhüde göre madenler güvenli hale gelmeden, madenciler yeniden çalıştırılmayacaktı. O günden bugüne madenlerle ilgili bir arpa boyu yol alınmadığı gibi hala madenlerde işçilerimiz ölüme inip çıkmaya devam ediyorlar.

2023 Mayıs seçimlerinden bugüne Meclis Genel Kurulu’na 44 tane kanun teklifi geldi ve yasalaştı. İçinde madencilerin iş sağlığı ile ilgili tek bir madde bile yok. Bu konuda işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin yeni bir çalışma daha yapıyor arkadaşlarımız… Madenler bir kez daha Türkiye’nin dört bir yanından gelen üzücü haberlerle sinyal veriyor.

Erdoğan Sakarya'daydı. 'İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın' diye. Polis apar topar o pankartı topladı. İsrail'e giden gemiler gübre taşıyor, bomba yapılıyor, Filistin'in üzerine yağıyor.

31 Mart seçimlerinden sonra kemer sıkma, zamlar ve tasarruf genelgeleri ardı ardına gelecek. 31 Mart’a kadar her şeyi bastırıyorlar. Dün Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ramazan pidesi fiyatı ilan etmiş, 15 lira yapmış. Ama işin içinde bir oyun var…

Geçen sene 300 gram pide 10 lira, bu sene 250 gram pide 15 lira. Yani hem fiyata zam yapıyorlar, hem gramajdan alıyorlar. Böyle olduğunda zam yüzde 80. Hani enflasyon yüzde 64’tü?

Geçtiğimiz günlerde Et ve Balık Kurumu önündeki sabahın köründeki kuyruğu hepimiz gördük. 1 kilometre kuyruk oluştu. Buradaki insanlar çocuklarının boğazından bir tutam kıyma geçsin diye sabahın köründe o mücadeleyi veriyor.

Belediyelerimizin çeşitli uygulamaları var. 1 Nisan sonrası hepsini çatı altında toplayacağız. Buradan çağrı yapıyoruz; bu kartı emekli kartına çevirelim. Gelin 3 gün daha çalışalım. Emekli kart çıkaralım.

Hem 17 bin lira yükleyelim, hem 15 günde 1 kg et alacak ücreti yükleyelim, hem ulaşımda, belediyede, doğalgazda geçecek indirimi yükleyelim. Bütünleşik emekli kart uygulaması getirelim. Üzerimize ne düşerse yerine getirmeye hazırız. Bir emekli kart çıkaralım bu zulmü bitirelim."

 

Hibya Haber Ajansı