Konferans Salonu’nda gerçekleşen buluşmada Başkan Büyükkılıç, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kayseri’nin tarihi, ticari geçmişinden bahsederek, kentin geçmişinin 7 bin yıl öncesine dayandığını anlattı.

Gençleri çok önemsediklerini ifade eden Büyükkılıç, “Yerel yöneticiler olarak rutin belediyecilik hizmetleri dışında gerekli hizmetlerimizi esirgemediğimizi paylaşmak istiyorum. 75 bin civarında öğrencimizin Kayseri ile ilgili görüşleri bizim için önemli ve anlamlı, bizim de yerel yönetimler olarak sizlere bakış açısı ve duruşu da çok daha önemlidir. Biz gençlerimizi çok önemsiyoruz.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin marka değeri Erciyes Kayak Merkezi’nden bahsederek, “19 mekanik tesisi hem de ısıtmalı, 40 tane pist alanı, 110 kilometreden fazla pist uzunluğunu taşıyan, gün boyu kayabileceğiniz, ödüllerle adeta bezenmiş olan bir kayak merkezidir. 4 farklı giriş yeri olan bir değerimizi 3-4 ay kayak yaptırmayalım, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi diye proje geliştirdik.” diye konuştu.

Kentteki hizmetleri tek tek anlatan Başkan Büyükkılıç, ulaşımdan, turizme, spordan, kültüre pek çok konuda çalışma yaptıklarını ve bu çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Alzheimer Merkezi’ni hayata geçireceklerini kaydeden Büyükkılıç, Alzheimer rahatsızlığı olan ve merkezde misafir edecekleri vatandaşlara yönelik saat yardımı ile kaybolma vakalarını önlemeyi ve sağlık bakımından da takip etmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Başkan Büyükkılıç, genç öğrencilere donanımlı olması tavsiyesinde bulunarak, kendilerini geliştirmelerini temenni etti.

Gençleri sevdiklerini ve yeni dönemde ise bilişim akademisi kuracaklarını aktaran Başkan Büyükkılıç, aynı zamanda akıllı şehir projeleri ile gençlere fırsat vereceklerini söyleyerek, gençlerle iş birliği yapacaklarını paylaştı.

Büyükkılıç, başarılı öğrencileri ödüllendirdiğini belirterek, “Dereceye girenlere fırsat veriyorum. Başarı ödülsüz kalmaz. İlla kamu olacak diye de bir şart yok.” dedi ve 10 tane üniversite öğrencisini Büyükşehir Meclisi’nde misafir etme sözü verdi.

Hibya Haber Ajansı