Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2023 yılında toplam 1 milyar 550 milyon lira bedelle 4 köprülü kavşağın yapımına başladıklarını anımsatarak, Sedirler Köprülü Kavşağı’nın özellikle Karatay bölgesindeki sanayi alanlarında önemi bir ihtiyacı gidereceğini belirterek, Şehir Hastanesi Önü Köprülü Kavşağı, Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı ve Taş Köprü Alt Geçidi’nin de yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise bakanlık ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla çok önemli yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Bakanlığımız Konya’ya 55,6 kilometre raylı sistem hattı kazandıracak”

Bakan Uraloğlu, “Konya, kentiçi raylı sistem hatları çalışmalarının yürütülmesinde bakanlığımızca destek verdiğimiz en önemli şehirlerden bir tanesidir. 10 kilometrelik Necmettin Erbakan Üniversitesi-Alaaddin Raylı Sistem Hattı ve 15,6 kilometre uzunluğunda Fetih Caddesi-Ahmet Özcan Tramvay Hattı’dır. Özetle Bakanlığımız Konya’ya 55,6 kilometre raylı sistem hattı kazandıracaktır." şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı