Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Gazze'de benzeri görülmemiş insani felaketler yaşandığını ve buna karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin derhal harekete geçerek ateşkes sağlaması gerektiğini söyledi.

Sözcü Mao Ning, bugün düzenlenen olağan basın toplantısında, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarla ilgili açıklama yapması ve Gazze'deki durum hakkında BMGK'in sorumluluğu yerine getirmesini engellediği  ile ilgili Çin’in yorumunu aktardı.

Mao Ning, “İlgili büyük ülkeler, gerçekten adil ve sorumlu bir tutum sergileyip ateşkesin teşvik edilmesi konusunda yapıcı bir rol oynamalıdır. Çin, Güvenlik Konseyi'nin daha sorumlu ve etkili adımlar atması için uluslararası toplumun tüm kesimleriyle iş birliği yapmaya devam edecek ve Gazze'deki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi, insani durumun iyileştirilmesi, iki devletli çözümün hayata geçirilmesi ve Orta Doğu'da kalıcı barış ile istikrarın sağlanması için durmaksızın çaba sarf edecektir.” ifadelerini kullandı.

Mao Ning ayrıca, İsrail ordusunun Filistinli sivillere ateş açması konusuna değinerek, "Çin, bu saldırıyı şiddetle kınıyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Çin, ilgili tüm taraflar özellikle İsrail’i çatışmaları derhal durdurmaya, sivillerin güvenliğini gerçek anlamda korumaya, insani yardımın ulaşımını sağlamaya ve daha büyük bir insani felaketi önlemeye çağırıyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı