Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizim gönlümüz Muğla’dan hiç ayrılmadı bunun için de Muğla’ya yapılan her hizmette mührümüz var damgamız var.

Geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde Cumhurbaşkanlığında aldığımız yüzde 34,5 ve Milletvekilliğinde aldığımız yüzde 32 oy oranı için tüm Muğlalılara teşekkür ediyorum. Ama biliyorum ki bu oy oranları Muğla ile aramızdaki sevginin derinliğini göstermekten çok uzaktır.

Hep söylediğimiz gibi biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkemizin asırlık ihmallerin sonucu olan altyapı eksiklerini gidermek için çalıştık. Demokrasi ve kalkınma adımlarımızın meyvesini de ülkemizi 21 yılda 3 kat büyüterek insanımızın özgüvenini artırarak aldık. Her meşrepten her kesimden vatandaşımızın tamamını kucakladım ve hizmet ettik.

Biz bu ülkemin 81 vilayetinin tamamıyla kucakladık. Hiçbir şehrimizi hiçbir insanımızı dışlamayan bir anlayışla Türkiye’yi önce 2023 hedefleri ile şimdi de Türkiye vizyonu hedefleriyle biz buluşturduk.

Sanayisiyle ticaretiyle tarımıyla turizmiyle her alanda üreten istihdam eden kendisine ve ülkesine katkı sağlayan insanlarımızı destekledik teşvik ettik. Sağladığımız huzur ve güven iklimi sayesinde altyapısı gelişen potansiyeli harekete geçen Türkiye’nin özellikle bereketinin en yakın şahidi Muğla’mızdır.

Muğla şimdi dünyanın gözbebeği dünyanın çekim merkezi haline gelmiş bir şehre dönüşüyor. Buna rağmen Muğla hak ettiği yerde değildir. Muğla’nın potansiyelini tam anlamıyla kullanmasının önündeki en büyük engel ise bu şehrin büyükşehir belediyesinin 25 yıldır yöneten zihniyettir.

Kendisi şehir için hiçbir şey üretmeyip Muğla’yı köy görünümünde tutanlar bakanlıklarımızın ve girişimcilerimizin hayata geçirmek istediği projeleri engellemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Öyle ki Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin idari tasarrufla veya yargı yoluyla engellediği projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar.

Şayet bugün Muğla turizm ve tarımda Antalya’nın gerisinde kalmışsa tek sebebi bu zihniyettir ve onun Atatürk’ün arkasına saklanan kifayetsiz temsilcileridir.

50 bin kişi şu anda bu alanda. Ramazan ayının rahmetli ve bereketli iklimine yaklaşıyoruz sayılı günler kaldı. Bu yolu inşallah Ramazan’ın bayramı gelmeden beraberce 31 Mart’ta milli irade bayramı ilan edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına yaraşır yeni bir kalkınma hamlesinin startını inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz.

Türkiye’yi 21 yıldır eser ve hizmet siyaseti ile yönetirken her şehrimiz gibi Muğla’mıza verdiğimiz sözleri tutmak için de gece gündüz çalıştık. İktidara geldiğimiz günden bugüne Muğla’ya 122 milyar TL tutarında kamu yatırımı yaptık.

Şehrimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak istiyoruz. Her parti her aday kendine göre belediyecilik yapma iddiasında bulunabilir ama bu konuda kimse bizimle yarışamaz. Belediyecilikteki 30 yıllık hükümetteki 21 yıllık birikimimizle Muğla’mızın emrindeyiz. Muğla’nın her biri diğerinde güzel körfezlerinin temizliğinden altyapı ve büyükşehir kaynaklı imar sorunlarına kadar tüm meselelerinin çözümleri için çözümlerimiz hazır.

Muğla’nın körfezlerinin halini nasıl koktuğunu görüyorsunuz değil mi? Siz sandıkta yeter ki bize destek verin. Şu anda cumhurbaşkanı kim Erdoğan hükümet cumhur ittifakı dolayısıyla yerel yönetimlerde de 31 Mart akşamı inşallah cumhur ittifakı güven alırsa bizi tutana aşk olsun. Bizde tüm gücümüzle Muğla’yı her bakımdan daha müreffeh daha güzel daha huzurlu bir geleceğe hazırlayacağız. Çeyrek asırlık basiretsiz belediyecilik dönemini kapatacağı konusunda ben Muğla’ya güveniyorum. 

Her şeyin başı huzur huzurun ilk şartı da güvenliktir. Muğla bir asır önce işgal yaşamış ardından milli mücadele ile istiklali kazanmış bir şehir olarak bunun anlamını çok iyi biliyor. Türkiye’nin 1970’li yıllarsa maruz kaldığı ideolojik kavgalar her yer gibi Muğla’mızı da etkiledi. Ardından PKK terör örgütüne karşı yürüttüğümüz mücadelede Muğla’mız yüzlerce evladını şehit olarak toprağa verdi. Tarih boyunca vatan savunmasında en ön safta yer alan Muğlalı kahramanlarımız bugün de ülke içinde sınırlarımızda ve sınırlarımız ötesinde görev yapıyor.

40 yıldır Terörle mücadele eden ülkemizin bu alandaki en önemli strateji değişikliğini biz yaptık. Cumhuriyet tarihimizin en alçak girişimi olan 15 Temmuz’un ardından terörle mücadelemizi artık kendi topraklarımızda değil terörün kaynağı olan yerlerde yürüteceğimizi ilan ettik. Çünkü milletimizin huzuruna kimse kastedemez."

Hibya Haber Ajansı