Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘'Bursa Muhtar Evi'’, törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliğiyle şehre kazandırılan ‘Gökdere Millet Bahçesi’ içerisinde yapımı tamamlanan 470 metrekare alana sahip ‘'Bursa Muhtar Evi'', sosyal ve kültürel faaliyetler, çeşitli toplantılar ve çay-kahve eşliğinde sohbetler için uygun bir yapı olarak muhtarların hizmetine sunuldu.

Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 20 senedir belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu, ilk günden itibaren muhtarlarla alakalı gelişimi çok iyi takip ettiğini söyledi. Geçmişte muhtarlık müessesinin rayından çıkmış bir tren gibi bir o tarafa, bir tarafa savrulduğunu belirten Başkan Aktaş, ''Sizin artık muhtarlar gününüz var. Belediyelerde muhtarlıklarla ilgili şube müdürlüğü oluşturuldu. Bursa’da muhtarlarımızla çok iyi diyaloglar kurduk. Her sene yaptığımız ilçe ilçe toplantılarla, bizlere yapacağımız çalışmaların yol haritasını verdiniz.” dedi.

Büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan Muhtarlık Şube Müdürlüğü aracılığıyla tüm muhtarlarla iletişim halinde olduklarını dile getiren Başkan Aktaş, mahallerle yapılacak tüm işleri istişare ederek yürüttüklerini anlattı.

Bin 60 mahalleye dokunan birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Aktaş, “1 Nisan’dan itibaren hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız. Muhtarlarımızdan gelen taleplerin takip edilmesi ve geri dönüşünün hızlanması için yeni bir dijital program hazırladık. Çok yakında bütün muhtarlarımız bu uygulamayı telefonlarına indirebilecek. Açılışını yaptığımız Muhtar Evi, hem diğer ilçelerden gelen muhtarlarımıza hem de merkezdeki muhtarlarımıza ev sahipliği yapacak.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı