Altın geçtiğimiz hafta elde ettiği kazanımlarla son 3 ayın zirvesini kaydederken, 2088 dolar/ons seviyesiyle haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Haftaya 2035 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, hafta boyu pozitif bir seyir izleyerek güçlü bir görünüm içerisinde oldu. Haftanın son gününde ABD’de açıklanan Satın Alma Müdürleri endeksi verileri daralmaya işaret etmesinin yanı sıra, beklentilerinde altında kaldı. FED’in daraltıcı faiz politikasının sonuç verdiğinin gösteren veri sonrası, faiz indirimleri konusunda FOMC’nin ağırdan alamayacağı beklentisi artmış oldu. Altın bu gelişmeler doğrultusunda 2082 dolar/ons seviyesinden yüzde 2,3 kazançla haftayı tamamlamış oldu. Bu kapanış ile birlikte altın rekor seviyeden kapanış yapmış oldu.

Gümüş de altınla benzer şekilde yeşilde bir kapanış yapmasına rağmen, altına kıyasla daha düşük bir performans göstermeye devam ediyor. 22,94 dolar/onstan haftaya başlayan beyaz maden, 23,12 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 0,8 kazancı hanesine yazdı. Beyaz maden her ne kadar haftayı kazançla tamamlamayı başarsa da altının rekor kaydettiği haftada stabil seviyedeki yerini koruyor. Altın gümüş rasyosu altının lehine hareket etmeye devam ederken, 90 seviyesinden kapanış yapıldı.

Platin ise altın ve gümüşten ayrışarak satıcılı bir haftayı geride bıraktı. 901 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin, 887 dolar/onstan haftayı tamamlarken yüzde 1,5 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum da platinle benzer şekilde satıcılı bir haftayı geride bırakırken, haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 974 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum, 953 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,1 kayıpla haftayı tamamladı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı