Altın dünkü seansta yeni bir rekor kapanış yaparak 2100 dolar/ons seviyesini aştı. 2083 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, seans boyu pozitif bir ralli içerisinde hareket ederek dört günlük mevcut rallisini devam ettirmiş oldu. Özellikle son zamanlarda ABD ekonomisinde görülen yavaşlama emareleri FED’in faiz indirimlerini tetikleyeceği beklentileri artması sonrası altın gün kazanmaya devam etti. Sarı maden 2120 dolar/onsla günün en yüksek seviyesini kaydetmişken, gün sonu kapanışını 2114 dolar/onsla yaparak yüzde 1,5 kazanç elde etmiş oldu ve rekor seviyeden kapanışını gerçekleştirdi. Bu kapanışla birlikte yılbaşından bu yana altın yüzde 2,5’ in üzerinde değer kazanımı elde etmiş oldu.

Gümüş dünkü seansta elde ettiği kazançla birlikte günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, üst üste dördüncü seansı da artıda tamamlamış oldu. 23,13 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, seans içine elde ettiği kazanımla birlikte 23,94 dolar/onsla son 3 ayın zirvesini kaydetti. Seans kapanışını 23,89 dolar/ons seviyesinden kapanışı yapan beyaz maden, yüzde 3,3 kazançla seansı tamamladı.

Platin de diğer kıymetlilerle uyumlu bir şekilde yeşilde bir kapanış yaparak 900 dolar/ons direncini zorladığı bir günü geride bıraktı. 888 dolar/ons seviyesinde seansa başlayan platin, 899 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 1,3 kazanç elde etmiş oldu.

Paladyum ise diğer kıymetlilerle benzer şekilde kazançlı bir günü geride bırakmasına rağmen, günün en az değer kazanan kıymetli madeni oldu. 953 dolar/ons seviyesinde seansa başlayan paladyum, 960 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,8 kazanç elde etti.

 

Kaynak: Troy

Hibya Haber Ajansı