Dicle Kalkınma Ajansı ile Batman’a bugüne kadar kamudan özel sektöre 200 projeye 612,2 milyon TL destek sağladıklarını hatırlatan Bakan Kacır, “GAP Bölge Kalkınma İdaremiz ile Batman’daki kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin 84 projesine verdiğimiz destek 428,3 milyon TL'ye ulaştı. Batman’ın kadim tarihini koruyarak, turizm ve nitelikli insan kaynağı potansiyelini harekete geçirecek projelere imzamızı attık.” ifadesini kullandı.

Batman Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projeleri Açılış ve 2024 Yılı GAP Projeleri İmza Töreninde konuşan Bakan Kacır, Bakan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, Türkiye Yüzyılı’nda sayısız projeyi Batman’a ve Batmanlılara kazandırdıklarını söyledi. Batman’da nitelikli istihdamın önünü açtıklarını kaydeden Kacır, “Son 22 yılda; 26,4 milyar TL tutarında sabit yatırım için bin 570 yatırım teşvik belgesi düzenledik. Böylece şehrimizde 113 bin 500’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. Bakanlık olarak sağladığımız bir milyar TL'den fazla finansmanla bugüne gelen organize sanayi bölgemizde 12 bin 500’ün üzerinde yeni istihdam oluşturduk.” dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri'ne (KOBİ) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destek programlarıyla can suyu olduklarını söyleyen Kacır, “22 yıl önce Batman’da KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ’lerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor iken, AK Parti döneminde bu sayıyı 1.4 milyar lira destekle 6 bin 680 KOBİ’ye çıkardık. Katma değer ve teknoloji odaklı kalkınmayı hızlandırmak için şehrimize 1 Ar-Ge merkezi kazandırdık.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı