Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (KASKİ) çalışmalarına değindiği konuşmasında, değişen yeni dünya düzeni ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına ulaşmanın olmazsa olmaz niteliği taşıdığına dikkat çekerek, ihtiyaç duyulan enerji için kendisine yeten bir kurum olma yönünde ilerlediklerini belirtti.

Kayseri genelinde ‘Sağlam altyapı sağlam gelecek’ sloganı ile KASKİ’nin çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüğünü belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yüksek enerji tüketimli tesislerinin enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden karşılamak üzere de harekete geçtiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Çevreci ve yenilikçi bir anlayış ile yenilenebilir enerji kullanımını önemsiyor ve yatırımlarımızı bu anlayış ile sürdürüyoruz. Tasarruf anlamında önemli yol kat eden KASKİ’miz tarafından ihtiyaç duyulan enerji için Boğazköprü mevkiinde Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin hemen yanı başında 103,9 milyon TL değerindeki Güneş Enerji Santrali işletmeye alındı. Çevre dostu proje sayesinde yılda yaklaşık 30 milyon TL kazanç sağlanacak. Üretilecek elektrik sayesinde, çevre sağlığı korunarak karbondioksit salınımı azaltılmış olacak. Kurulu gücü 6 bin 500 kWp/h olan santralin üretim kapasitesi 5 bin kWe/h olup, yılda yaklaşık 11 milyon kWe elektrik üretimi sağlanacak. Diğer yandan Hacılar ilçemizde 18 milyon 944 bin TL maliyet ile ikinci GES tesisini inşa ettik. 10 bin metrekare alanda hizmet verecek olan ve kurulu gücü 860 kWp/h, üretim kapasitesi 750 kWe/h olan tesis sayesinde yılda 4,5 milyon TL değerinde 1 milyon 650 bin kWe elektrik üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üretilen enerji KASKİ’miz bünyesindeki tesislerde kullanılacak.”

Hibya Haber Ajansı