Polat Enerji’nin santral bölgelerinden başlayarak Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmayı hedefleyen "Geleceğe Yeşil Işık Yak" sosyal sorumluluk projesinin ikinci durağı Soma RES’ in bulunduğu Manisa oldu. 

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider şirketi Polat Enerji ve Türkiye’de spor, kültür, çevre gibi farklı alanlarda gelişim odaklı projelerle topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Polat Vakfı ortaklığında başlatılan “Geleceğe Yeşil Işık Yak” sosyal sorumluluk projesi Öğretmen Eğitimleri ve Enerji Atölyeleri gibi çeşitli modüllerden oluşuyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlayan projenin ilk yılında 7 farklı ildeki öğretmenler ve çocuklarla buluşarak sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerjiye dikkat çekmek, öğretmenlerde ve öğrencilerde farkındalık yaratmak için harekete geçilmesi hedefleniyor.

Kırşehir’den sonra projenin ikinci durağı olan Manisa’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencisi yaklaşık 400 çocuk, “Geleceğe Yeşil Işık Yak – Enerji Atölyeleri” ile rüzgar enerjisi, sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi gibi temel kavramları pekiştirirken tasarım odaklı düşünme becerilerini de geliştirdi.

“Geleceğe Yeşil Işık Yak” projesi kapsamında çocukların çevre bilincini erken yaşlarda oluşturmasının dünyamıza karşı sorumluluk duygusu kazanmalarına ve çevre dostu davranışları benimsemelerine teşvik edeceğini belirten Polat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Eda Polat Gkinosatis; “Polat Enerji olarak çalışma prensibimiz doğrultusunda attığımız her adımda sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemeye  önem veriyoruz. “Geleceğe Yeşil Işık Yak” çatısı altında konumlandırdığımız Enerji Atölyeleri ve Öğretmen Eğitimlerini içeren sosyal sorumluluk projemiz adımlarımızı güçlendiriyor ve çevresel katkımızı pekiştiriyor. Manisa’da çocuklarla bir araya gelmek ve çocuklara sürdürülebilir temiz enerji kavramını eğlenceli bir şekilde aktarabilmek, değerli öğretmenler ile sohbet etme şansı yakalamak bizim için çok kıymetli. Projemiz kapsamında aldığımız görüşler ve olumlu geri bildirimler doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Sürdürülebilir bir dünya için anlamlı bir proje yaratmaktan ötürü mutluyuz” dedi.

Polat Enerji Hakkında:

Türkiye'nin öncü enerji şirketi Polat Enerji, sürdürülebilirlik ilkesini temel alarak 2000 yılında kuruldu. Şirket, Türkiye'nin rüzgar enerjisi potansiyeline odaklanarak 5 rüzgar ve 1 güneş enerjisi santraliyle temiz enerji üretimine katkı sağlamaktadır. Soma, Seyitali, Poyraz, Geycek ve Göktepe rüzgar enerjisi santralleri ile Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali yatırımcısı unvanına sahiptir. Şirketin faaliyetleri ile yılda yaklaşık 2 milyar kWh elektrik üreterek, 50 milyon adet ağaç dikimine eşdeğer yaklaşık 1,25 milyon ton sera gazı emisyonu azaltımı sağlanmaktadır. Polat Enerji, sürdürülebilir enerji üretimi konusunda sektör liderliğini benimserken, faaliyetlerini çevreye saygı ve iş sağlığı güvenliği odaklı bir şekilde yürütmeyi taahhüt eder. Ayrıca, şirketin rüzgar enerjisi santrallerinden biri olan Soma RES, Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali olarak öne çıkmaktadır. Polat Enerji, projeleri ile sadece enerji sektöründeki faaliyetleriyle değil, aynı zamanda çevresel ve sosyal sorumluluk alanlarında da etkili bir rol oynamaktadır.

Polat Vakfı Hakkında:

Polat Vakfı, 2023 yılında Polat Ailesi tarafından kurularak kadınlar ve çocuklara yönelik eğitim, spor ve gelişim odaklı projelere destek vermek amacıyla faaliyetlerine başlamıştır. Vakıf, toplumsal yaşamı olumlu yönde etkilemeyi hedefleyerek, uzun vadede daha yaşanabilir bir dünya için girişimlerde bulunmaktadır. Kültür, eğitim, spor, sanat gibi alanlara yönelik projelerle Türk insanının kültür ve eğitim seviyelerini yükseltmeyi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı, topluma faydalı bireyler yetişmesine destek olmayı amaçlamaktadır. Polat Vakfı'nın 2025 vizyonu, en az 1 milyon kadın ve çocuğun hayatına dokunarak katkıda bulunmaktır. Toplumsal sorunlara insan odaklı çözümler sunma misyonuyla hareket eden vakıf, etkin projelerle fark yaratmayı ve topluma değer katmayı amaçlamaktadır.

Hibya Haber Ajansı