Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2023 yılının son gününde yaptığı yeni yıl konuşmasında şöyle konuştu:

“Hedefimiz hem büyük hem de sade. O da vatandaşlarımızı güzel hayatlara kavuşturmak.”

“İki Toplantı” olarak bilinen Çin Ulusal Halk Meclisi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi’nin yıllık toplantıları şu an başkent Beijing’de düzenleniyor. Ülkenin farklı yerlerinden gelen temsilci ve üyeler, “İki Toplantı”da bir araya gelerek memleket meseleleriyle ilgili öneriler ortaya koyuyor ve bunları değerlendiriyor. Temsilci ve üyelerin önerileri sayesinde halkın yaşam seviyesini yükselten somut adımlar sürekli atılıyor.

Çin'in Sichuan eyaletinde yer alan Abuluoha köyü, ülkenin karayolu ile bağlantısı olan son köyüdür. 2023'te, İki Toplantı sırasında ÇKP Abuluoha Köyü Sekreteri Ji Lie Zi Ri, köyde meydana gelen büyük değişiklikleri göstermek için üç fotoğraf paylaştı. Bu fotoğraflara göre, 2005 yılında köy sakinleri ahşap kulübelerde yaşamaktaydı. 2007'de, tüm köylüler kerpiç evlere taşındı ve 2020'ye gelindiğinde, her hane Abuluoha'da hafif çelikten yapılmış evler inşa etmişti. Sunulan üç fotoğraf, yıllar içinde köyde meydana gelen büyük değişimi gözler önüne serdi.

2020 yılında karayolu Abuluoha köyüne ulaştığında, yerel halk at sırtında yolculuk yapma zorluğundan tamamen kurtuldu. ÇKP Abuluoha Köyü Sekreteri Ji Lie Zi Ri, bu yılki İki Toplantı için tekrar başkent Beijing’e geldi. Köylüler, köyden otoban çıkışına kadar yeni bir yol inşa etmek istiyorlar; böylece tarım ürünleri daha kolay satılabilir ve turistler köye ulaşabilir. Ji Lie Zi Ri, köylülerin bu taleplerini bu yılki önerisine dahil etti.

Günümüzde Abuluoha köyünde karayolu ulaşımı sağlanmış, köylüler çelik evler inşa etmiş, evlerine su tesisatı çekilmiş, köyde okul, eğlence salonu ve sağlık istasyonu kurulmuştur. Köylüler, turist çekebilmek için pansiyon inşa etmeye de başladılar. Ji Lie Zi Ri şöyle dedi:

"Köyümüz eskiden Çin'in aşırı yoksul bölgelerinden biriydi, aynı zamanda Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in en çok ilgilendiği yerlerden biriydi." Büyük değişim yaşanan Abuluoha köyü, Çin topraklarındaki değişim meydana gelen sayısız köyün bir örneğidir.

Hibya Haber Ajansı