Yeşil Şehir Eylem Planı (YŞEP), Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kapanış toplantısı ile kamuoyuyla paylaşıldı.

"Amaç, çevresel zorluklara müdahale"

Programda kısa bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Program kapsamında; şehirlerin çevresel sorunlarını belirleyip önceliklendirmek, yatırım ve politika eylemleri oluşturmak, mali ve personel kaynaklarıyla en büyük çevresel faydaların sağlanmasını optimize etmek, projelerin sürdürülebilir nitelikte yol haritası oluşturulması amaçlanmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de kentimizin su, hava, toprak ve iklim değişikliği konuları da dahil olmak üzere bir dizi çevresel zorluklarla müdahale edilebilmesi için bu planın hazırlanması sürecine dahil olduk” dedi.

“Yeşil Başkent Anka vizyonuyla uygulama aşamasına geçme kararı aldık”

Başkan Yavaş, eylem planının tanıtımını 2021 yılının Aralık ayında gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “EGO Genel Müdürlüğümüzün 2019 yılında başlattığı ve Ankara halkına sunduğumuz kaliteli ulaşım hizmeti toplu taşıma ağımızın yenilenmeye başlanması, karbon emisyonunu konusunda zararların milimize edilmesi ve çevreye duyarlı otobüslere erişme yolunda programımızın ilk aşamasını gerçekleştirdik. Böylece programın bir diğer parçası olan ve 24 ay süren Ankara Yeşil Şehir Eylem Planı hazırlığımızı tamamlarken bir de vizyon oluşturduk. Sürdürülebilir gelişme ve doğal kaynakların kullanımına öncelik veren, çevre ve iklime duyarlı, kapsayıcı, adil, yenilikçi, erişilebilir, yaşam kalitesi yüksek, Yeşil Başkent Ankara vizyonuyla uygulama aşamasına geçme kararı aldık” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı