Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, programda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Biz 16 ilçeyi bağrımıza basarak ilerliyoruz. Sizleri ve teşkilatlarımızı olmazsa olmazımız olarak görüyoruz. Bugün bizim için her zaman anılması gereken, başımızın tacı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyoruz. Ama biz sizleri her gün tebrik ediyoruz. Başımızın tacısınız diyoruz” diye konuştu.

Kayseri belediyeciliğinin herkes tarafından takdir edilen ve kendisinden söz edilen bir şehir haline dönüştüğünü belirten Başkan Büyükkılıç, “1994 yılında başlayan bir süreç, bugünlere geldi. Elbette biz ayrıştırmadık ve ötekileştirmedik. Elbette bu çalışmaları yaparken, herkese hizmetimizi götürdük ve bağrımıza bastık. Kadın kollarımız, sizlere minnettarız. İyi ki varsınız. Kayseri’miz Fatma Bacıların, Nene Hatunların, Gevher Nesibe Sultanların ve elbette ki izinden giden o anlayış içerisinde Anadolu irfanıyla, kültürüne sahip olan aile yapısını asla göz ardı etmeyen, bizim olmazsa olmaz olarak gördüğümüz aile çatısı altında adeta temel direğimiz olan kardeşlerimizsiniz” ifadelerini kullandı.

 “Türkiye kendisinden çok şey örnek alıyor”

Başkan  Memduh Büyükkılıç’ın güçlü, yerli ve milli hitabetinden sonra katılımcılara hitap etmenin zor olduğunu dile getiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ise “Kendisini kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Kendisinden çok şey bekliyoruz. Kayseri de çok şey bekliyor kendisinden, Türkiye çok şey bekliyor. Türkiye kendisinden çok şey örnek alıyor, bugüne kadar yaptıklarından” dedi.

Hibya Haber Ajansı