Bakan Göktaş'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Nobel ödülü alan kadının da Belçika’da değerlerini savunduğu için ihraç edilen milletvekilinin de yanında siz oldunuz. Uluslararası müsabakalarda ay yıldızlı bayrağımızı temsil eden sporcu kızlarınıza da şehit annelerine de Diyarbakır annelerine de siz destek oldunuz. Bugün bu ülkenin başörtülü bir doktoru, bir hakimi, bir profesörü, bir pilotu, bir milletvekili varsa bu sizin sayenizdedir.

Sizin öncülüğünüzde daha adil bir dünya mümkün diyerek Gazze başta olmak üzere tüm coğrafyalarda yaşayan kadınların yanında olduk olmaya devam edeceğiz.

8 Mart’ın Filistin başta olmak üzere dünyanın pek ülkesinde insan üstü bir güçle mücadele eden kadınların sesi ve sözü olmasını diliyorum.

Ülkemizde geleceğini inşa eden kadınların haklarını koruyan ve refahını artıran bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2024-2028 dönemini kapsayan Kadının Güçlenmesi Stratejisi Belgesi Eylem Planı ile kadınların gücüne güç katmaya devam edeceğiz.

Eylem planımızı eğitim, sağlık, ekonomi, liderlik ve karar alma mekanizmalarına katılım, çevre ve iklim değişikliği olmak üzere 5 ana eksende belirledik. Planımız 5 temel politika 20 strateji 83 faaliyetten oluşuyor. Bu kapsamda kadınların eğitimin tüm kademelerine tam erişimini ve etkin katılımını hedefliyoruz.

Kadınlara tüm yaş gruplarını ve ihtiyaçlarını gözeten kapsamlı ve bütüncül sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Diğer yandan kadının değişen işgücüne tam eşit ve etkin katılımıyla ekonomik yönden güçlendirilmelerini hedefliyoruz.

Siyasette liderlik ve karar alma mekanizmalarında kadınların temsil ve etkinliklerini artırmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra çevre ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı mücadelede kadının etkin katılımını hedefliyoruz. Kadını metalaştıran araçsallaştıran ve sömüren ideolojilerin etkisinden kurtarmak istiyoruz.

Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta etkin roller üstlenmeleri yalnızca bireysel bir kazanım değildir. Bu aynı zamanda toplumsal ve sosyal gelişimi sağlayan kalkınma hızını destekleyen temel bir değerdir. Belirlediğimiz hedefler çerçevesinde tüm kurumlarımızın eylem planımızı büyük bir titizlikle uygulayacağına yürekten inanıyoruz."

Hibya Haber Ajansı