Farklı ülkelerin Çin’de görevli büyükelçileri, Çin’in kalkınmasının doğurduğu neticelerin dünyaya yarar sağladığına işaret ederek, Çin’le iş birliğini güçlendirmeyi istediklerini dile getirdi.

Büyükelçiler, başkent Beijing’de devam eden, “İki Toplantı” olarak adlandırılan Çin Ulusal Halk Meclisi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı yıllık toplantılarına dinleyici olarak katıldı.

İki Toplantı’yı üç kez izleyen Güney Afrika’nın Beijing Büyükelçisi Siyabonga Cyprian Cwele, Çin Medya Grubu’na verdiği demeçte, Çin’in ekonomik gelişmesini yakından takip ettiğini belirtti. Cwele, Çin’in ekonomik kalkınmasının, Güney Afrika ile Çin arasındaki ticari temasların genişlemesine de fırsat sağladığını belirtti.

Cwele “Çin’in ticaretini diğer ülkelere açarak, diğer ülkelerle barışçıl bir şekilde işbirliği sürdüreceğinden eminiz. Bu, Güney Afrika’dan küçük ölçekli işletmelerin Çin’in ekonomik kalkınma sürecine katılmasına birçok fırsat sağlayacak. Çin lideri tarafından ileri sürülen Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi, dünyanın daha iyi bir yöne doğru gelişmesine yardımcı olacak.” dedi.

Lesotho’nun Beijing Beüyükelçisi Kenneth Centre Rabale, verdiği demeçte, Çin’in bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon ve uluslararası ticarette e-ticaret iş birliği alanlarında kaydettiği gelişmeleri övgüyle karşıladıklarını ifade etti.

Rabale, Çin’in inovatif teknolojilere ve yüksek bir modernizasyon seviyesine sahip olduğuna dikkat çekerek, dijital, e-ticaret ve tarım alanlarında Çin’in deneyimlerinden yararlanmaya çalıştıklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı