İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı ile birlikte önce seçim otobüsüyle ilçe turu yaptı, sonra halk buluşmasına katıldı.

“Sizden güçlü bir Pendik sonucu bekliyorum” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Hızlıca Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattının birinci etabını 2025 yılının ortalarında toparlayacağız ve hizmete açacağız. Bu hattın ihalesi, biz göreve gelmeden 2,5 sene önce yapılmıştı. Bu gerçekleri bizden dinleyin, soranlara da anlatın; tamam mı? Buranın ihalesi, 2017 yılında, biz göreve gelmeden 2,5 sene önce yapıldı. Hani diyorlar ya, ‘Biz başlattık.’ Sevgili hemşehrilerim, biz göreve geldiğimizde sadece ne vardı biliyor musunuz? Kağıt üstünde bir ihale. ‘Projesi olmayan bir ihale olur mu’ diyeceksiniz. Vallahi onu bile yaptılar. Bakın şantiye bile kurmadılar. Bir çivi bile çakmadılar. Biliyorsunuz; 3 ayımızı çaldılar. Seçimi iptal ettiler. Geç göreve başladık. Ve göreve gelir gelmez, hiç başlanmayan yere biz hızlıca proje çalışmalarını bitirdik, toparladık. Bekleyen ihaleyi alan firmaları ikna ettik. 2020’nin ortalarında burada inşaata başladık. Bir süre sonra ekonomiyi ne hale getirdiler biliyorsunuz.”

“Pendik'teki bu bahsedilen sürecin, bütün İstanbul'a aslında bir örnek olduğunu belirten İmamoğlu, “Hatırlayın; Sayın Cumhurbaşkanı ne demişti? Para arıyoruz, kaynak bulacağız buraya. Hatta kamudan bile kaynak istedik. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Borç yiğidin kamçısıdır’ demişti bana. ‘Bu krediyi bulmak sizin işiniz’ demişti bana. Gittik, onu bile bulduk kardeşim. Bize 1 kuruş bile kredi vermeyen, o devletin kamu kurumlarını bize kapatan anlayışa karşı, biz kaynak da bulduk. Bu şehrin ihmal edilen her işini de tamamladık, tamamlamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Pendik’te yeni dönemde yapacakları hizmetlerin detaylarını vatandaşlarla paylaşan İmamoğlu, “Bize 5 yıl verin, Tarık Başkanla omuz omuza, Pendik'i bugünkü kaybolmuş kaderinden kurtaracağız. Pendik'i, İstanbul'un doğusunda, İstanbul'un kalbinin en hızlı attığı, insanlarını huzurlu kılan, pırlanta gibi bir yer yapacağız. Hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

“İstanbul'da biliyorsunuz, her parti aday çıkarttı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına” diyen İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Çıkartsınlar. Biz saygı duyuyoruz. Cumhur İttifakı da AK Parti'yle toplam 4 partinin ortak adayı çıkardı. Bir de ben varım. Rakibime diyorum ki; ‘İstanbul'a yabancı bir aday. Dışarıdan atandı. Atama aday. İthal aday’ diyorum. Bakın; ilçelerin sadece adını değil, hangi yakada olduğunu da bilmiyor. Kötü olan şu: Hadi diyelim öyle görevlendirdin. Yolladın. Ama yolladığın insan çalışkan olacak. Dersiyle ilgili dersine çalışacak. Öyle ayağına baret giymekle olmuyor. Baret kafaya takılır bir kere. Bakın ben dalga geçmiyorum. ‘Acemi aday’ derken, bir tespit yapıyorum. İstanbul'u bilemeyebilirsin. Ama bu ateşten gömleği giymeye karar verdiysen, dersine çalışacaksın. İstanbul, zor bir sınav. Dersine çalışmazsan, bu millet seni sınıfta bırakır, sınıfta. Adayın kondisyonu da yok. Benim koşuma yetmedi. Geride kaldı. Geride kalınca hemen bir yerlerde bir panik başladı; ne yapsak, ne yapsak? Hemen tutuştular.”

Hibya Haber Ajansı