Çin Hükümeti'nin Avrasya İşlerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Li Hui, 9 Mart'ta Almanya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Thomas Bagger ile ikili ilişkiler, Ukrayna krizi, barış görüşmeleri süreci ve diğer konular üzerine samimi ve kapsamlı bir görüş alışverişinde bulundu.

Son bir hafta içinde Rusya, Ukrayna ve Avrupa ülkeleri arasında arabuluculuk yapma görevini üstlenen Li, krizin tırmanma riskinin halen devam ettiğini ve bunun Çin, Almanya dahil geniş uluslararası toplumun ortak çıkarlarına aykırı olduğunu belirtti. Li Hui, Çin'in Almanya ile iş birliği yaparak ateşkesin sağlanmasını ve tüm tarafların eşit şekilde katılacağı bir barış konferansının en kısa sürede toplanmasını desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Ukrayna krizinin siyasi çözülmesi için Çin'in aktif rol oynamasından ötürü teşekkür eden Bagger, Özel Temsilci Li Hui'nin yürüttüğü mekik diplomasisi çabalarını takdir etti. Bagger, Almanya ve Çin'in krizin mevcut durumu, gelecek gelişmeler ve barış görüşmeleri konusunda geniş bir fikir birliğine sahip olduğunu ve bu konuda Çin ile iletişimi sürdürme arzusunu dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı