Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı ile Korea Üniversitesi Arkeoloji Bölümü arasında imzalanan protokol kapsamında, her yıl Korea Üniversitesi'nden yaklaşık 50 Koreli öğrenci Kültepe, Alacahöyük, Eskiyapar, Ortaköy ve Limantepe kazılarına katıldı. Pandemi sürecinde kesilen bu ilişkiler halen Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Kültepe kazıları bünyesinde devam ediyor.

Bu konferanslarda kazılar hakkında sunulan bilgiler ve gelişmeler, diğer üniversitelerin yanı sıra özellikle Ulusal Kültürel Miras Araştırma Enstitüsü (NRICH) yöneticileri ve uzmanlarının dikkatini çekerken, onları iş birliği arayışlarına sevk etti. Bu kapsamda, 2024 yılında Kore Cumhuriyeti Ulusal Kültürel Miras Araştırma Enstitüsü uzmanlarından bir bilim heyetinin Kültepe kazılarına katılımı bekleniyor.

Bu doğrultuda, Güney Kore’den gelen bir heyet, Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ve Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem ile birlikte Başkan Büyükkılıç ile görüştü. 

Hibya Haber Ajansı