Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Dirençli Kent İzmir Konferansı’na katılmak amacıyla geldiği İzmir'de program öncesinde Egeşehir Laboratuvarı’nı ziyaret etti. Merkezi gezerek çalışmaları inceleyen Prof. Dr. Naci Görür’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

Depreme dirençli İzmir için çalışmalar sürüyor

İzmir’i daha dirençli hale getirmek amacıyla faaliyetlerini aksatmadan sürdüren merkez hakkında bilgi alan Prof. Dr. Naci Görür, “Düşünceme göre merkezin kapsamı epey geniş tutulmuş. Olması gerekenler yapılıyor burada. İzmir’de çok sayıda fay var. Bu fayların özellikleri çok önemli. Ne zaman hareket edeceklerini ancak çalışarak bilebiliriz” dedi. İstanbul’un durumunun İzmir’e oranla daha kestirilebilir olduğunu belirten Görür, “Burada düşman belli değil. Nereden vuracağı belli değil. Kazığımızı sağlam yere çakacağız” diye konuştu. 

Başkan Soyer de kentte yürütülen çalışmaları özetlerken, olası bir afet durumunda her türlü senaryoya yönelik hazırlıkları sürdürdüklerini aktardı. Yerel yönetim olarak çok önemli adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Soyer, merkezi hükümetin de çalışmalara destek vermesi gerektiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı