AKSA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 650 milyon TL’den 6,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru Bakanlık tarafından onaylandı.
AGROT – Şirketin Digital health with AI ürünün 2022 – 2023 yılı Ortadoğu ve Afrika Pazarında gerçekleştirilen marketing – demo ve yerinde uygulamalar sonrasında FinText Tecnologies kuruluşu ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.
ARTMS – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Nisan’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
BALAT – Şirketin yeni makine siparişi için Pyramid Precision Engineering  firmasına dördüncü ödeme tutarı olarak 18.700 Euro'luk ödemede bulunduğu açıklandı.
BJKAS – Şirketin eski futbolcusu Tyler Boyd’a fesih tazminatı olarak 1,0 milyon euro ödeyeceği açıklandı.
CVKMD – Sarıalan Altın Madeni Projesinin ÇED Olumlu Kararı iptal davalarında şirketin lehine karar verildiği açıklandı.
CWENE – Şirket ile Seac Projekt GmbH arasında  5,2 milyon euro tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.
DGATE – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Nisan’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 9 Nisan’a kadar uzatıldı.
EDATA – Şirketin Kaytus Systems ile  distribütörlük anlaşması imzaladığı açıklandı.
EMKEL – Özar Elektrik tarafından 1.999.629 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
FZLGY – JCR Eurasia tarafından şirketin uzun vadeli ulusal kredi rating notunun A- (Tr), kısa vadeli ulusal kredi rating notunu J2 (Tr), not görünümlerinin Stabil olarak belirlendiği açıklandı. 
HALKB – 91 gün vadeli 212,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
KAYSE – Sınırlı Sorumlu Afyon ve Civarı Pancar Ekiciler Kooperatifi tarafından 14.162.712 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
KARYE – Şirketin iştiraki Karye Romania’nın 200 LEI bedel karşılığında Sunsis Enerji’ye satılması kapsamında çalışmalara başlanmasına karar verildiği açıklandı.
KGYO – Şirket portföyünde bulunan Sarıyer’deki bölümün değerlemesi için Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme’nin seçildiği açıklandı.
KNFRT – Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda toplantıya katılıp olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhi koyan pay sahibi bulunmadığı için ayrılma hakkı sürecinin (ayrılma hakkı kullanım fiyatı 10,1651 TL) iptal edildiği açıklandı.
LIDFA – 183 gün vadeli 40 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
LIDFA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.
MMCAS – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Nisan’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
ODINE – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 13 – 14 – 15 Mart’ta toplanacak.
OBAMS – Sosyal medyada yer alan son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
PEKGY – Şirket paylarının geri alınmasına ve 25.000.000 adet paya karşılık 506 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.
PGSUS – Şubat ayında 2023 yılının aynı dönemine göre iç hat yolcu sayısı %29 artışla 1,09 milyona, yolcu doluluk oranı 4 puan artışla %91’e yükseldi. Dış hat yolcu sayısı %38 artışla 1,58 milyona, yolcu doluluk oranı 2,2 puan artışla %87,3’e yükseldi. Toplam yolcu sayısı ise %34 artışla 2,68 milyona, yolcu doluluk oranı 2,9 puan artışla %88,8'e yükseldi.
PGSUS – Ocak –Şubat ayında 2023 yılının aynı dönemine göre iç hat yolcu sayısı %24 artışla 2,17 milyona, yolcu doluluk oranı 3,2 puan artışla %90’a yükseldi. Dış hat yolcu sayısı %32 artışla 3,17 milyona, yolcu doluluk oranı 1,0 puan artışla %85,0’e yükseldi. Toplam yolcu sayısı ise %29 artışla 5,34 milyona, yolcu doluluk oranı 1,8 puan artışla %87,0'ye yükseldi.
RUBNS – Şirketin Moskova Interfabric fuarına katılım sağladığı açıklandı.
TAVHL – Şirketin Nahco Management ve Planet Project  tarafından oluşturulan konsorsiyum ile Nijerya'da faaliyet gösteren Lagos Havalimanı'nın dış hat yolcu ve kargo terminallerinin  20 yıl süreyle işletilmesi ve geliştirilmesi için açılan ihaleden şirketin çekildiği açıklandı.
ULKER – Yurt dışında 550 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
VESTL – Şirketin bağlı ortaklığı Vestel Komünikasyon ile Huizhou Desay firması arasında, yenilenebilir enerjinin lityum batarya sistemleri ile depolanması alanında potansiyel bir iş birliği için bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu imzalandığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı