Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri tarafından Konya’daki dezavantajlı vatandaşlara ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Programa; Konya Vali Yardımcısı Fatma Gül Dalmış’ın yanı sıra dezavantajlı gruplara hizmet veren derneklerin başkanları, dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Gençlik Merkezi’ndeki iftar programında her bir dezavantajlı bireyin, karşılaştığı tüm zorluklara rağmen; azmiyle, cesaretiyle ve yaşama sevinciyle herkese ilham olduğunu ifade etti.

Engelli Destek Merkeziyle ve diğer birimlerle birlikte onlarca farklı çalışmayı hayata geçirdiklerini anımsatan Başkan Altay şöyle devam etti:

“Engelsiz Ulaşım Aracımızla, dezavantajlı hemşehrilerimizin kurum ve kuruluşlardaki işlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlıyoruz. Engelli Erişilebilir Kamu Binaları projemizle; dezavantajlı vatandaşlarımızın yoğun olarak kullanılan kamusal alanlara konforlu ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Yine, dezavantajlı kardeşlerimiz için Konya Kart’a tanımlı ücretsiz şehir içi ulaşım olanakları sunuyor ve su faturalarında yüzde 50 oranında indirim uyguluyoruz."

Hibya Haber Ajansı