Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Trend Micro, IDC MarketScape: Worldwide Modern Endpoint Security for Enterprises 2024 Vendor Assessment[i] (İşletmeler için Dünya Genelinde Modern Uç Nokta Güvenliği Tedarikçi Değerlendirmesi 2024) araştırmasında lider olarak konumlandı. Rapora göre, Trend Micro'nun Liderler kategorisindeki yeri, esas olarak şirketin önemli bir güvenlik teknolojileri tedarikçisi olarak ve MES pazarındaki kapsamlı yeteneklerine ve şirketin SaaS stratejisini uygulamadaki gücüne dayanıyor.

Trend Micro'nun neredeyse her alanda güçlü Modern Uç Nokta Güvenliği yetenekleriyle öne çıktığı vurgulanan raporda Trend Micro'nun rakiplerine kıyasla güçlü olduğu yetenekler arasında uç nokta koruma teknolojilerinin sayısı (sunucu tabanlı güvenlik duvarı ve IDS/IPS, DNS filtreleme, cihaz kontrolü, Veri Kaybı Önleme ve şifreleme), standart özellik olarak sunulan bu teknolojilerin oranı, cihaz güvenlik açığı yönetimi, tarayıcı içi politika kontrolleri ve kimlik avı koruması olduğu belirtiliyor.

Trend Vision One platformunun bir parçası olarak, saldırı yüzeyi risk yönetimi (ASRM) ve piyasadaki en kapsamlı yerel XDR sensör seti ile desteklenen merkezi görünürlük ve yönetim sunuyor ve temelinde Sıfır Güven Mimarisi bulunuyor. Trend Micro'nun güvenlik yaklaşımı, kurumların güvenliklerini ve en değerli varlıklarını koruma becerisini güçlendirirken uyumluluğu koruyan ve BT iş yüklerini azaltan kapsamlı ve proaktif bir çözüm sunuyor.

Avrasya bölgesi Teknik Lideri Burçin Olgaç, "Başka hiçbir tedarikçinin bizim risk değerlendirme uzmanlığımıza yaklaşamayacağına inanıyoruz. Riskleri etkin bir şekilde en aza indirgemek için tüm veriler üzerinde görünürlüğe sahip olmanız gerekiyor ve işte Trend Micro burada devreye giriyor. IDC tarafından hazırlanan en son MarketScape raporunu müşterilerimize sunduklarımızın ne kadar değerli olduğunun bir kanıtı olarak görüyoruz" dedi.

IDC MarketScape Hakkında

IDC MarketScape tedarikçi değerlendirme modeli, belirli bir pazardaki ICT (bilgi ve iletişim teknolojileri) tedarikçilerinin rekabet gücüne genel bir bakış sağlıyor. Araştırma metodolojisi, her bir tedarikçinin belirli bir pazardaki konumunun tek bir grafiksel gösterimiyle sonuçlanan hem nitel hem de nicel kriterlere dayanan titiz bir puanlama metodolojisi kullanıyor. IDC MarketScape, BT ve telekomünikasyon satıcılarının ürün ve hizmet teklifleri, yetenekleri ve stratejileri ile mevcut ve gelecekteki pazar başarı faktörlerinin anlamlı bir şekilde karşılaştırılabileceği net bir çerçeve sunuyor. Bu çerçeve aynı zamanda teknoloji alıcılarına mevcut ve potansiyel tedarikçilerin güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin 360 derecelik bir değerlendirme sağlıyor.

[i]IDC MarketScape: Worldwide Modern Endpoint Security for Enterprises 2024 Vendor Assessment (Doc :# US50521223, Ocak 2024)

Hibya Haber Ajansı