Zabıta 5. Kattan Sırtında İndirdi 
Şanlıurfa’da engelli olduğu için evinden çıkamayan 82 yaşındaki engelli vatandaş Büyükşehir Belediyesi Zabıta görevlisi  5.Kattan sırtında taşıyarak indirdi. yaşlı çifti kış evine yerleştirdi.
7.6.ve 7.7 Şiddetindeki depremle hasar gören 10 ilden biri olan Şanlıurfa’da vatandaşlar evlerinden ayrılarak kimleri köye kimileri de Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere  kurumların belirlediği toplanma alanlarında yaşamlarını sürdürüyor Engelli olduğu için eşi ile birlikte yaşadığı evden çıkamayan yaşlı çiftti mahsur kaldığı yerden Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri kurtardı. 
Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bağlı Alo 153 İletişim merkezi üzerinden gelen talepleri anında yerine getiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bu kez yaşlı bir çiftin imdadına yetişti. Karaköprü İlçesinde bir  binanın 5. Katında oturan 82 yaşındaki engelli Abdurrahman Özbay ve 77 Yaşındaki eşi yaşadıkları evde mahsur kaldı. Yaşlı çifti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ulaştı.  Alo 153’e durumlarını  anlatarak evden çıkartılarak güvenli bir yere  yerleştirilmelerini istedi. İletişim merkezi gelen talebi Zabıta Daire Başkanlığına iletti  Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler verilen adrese gitti. 82 yaşındaki yaşlı Mehmet Özbay engelli olduğundan dolayı yürüyemediği için ekipte bulunan bir zabıta görevlisi sırtına aldı. Zabıta Görevlisi Gökhan Kılıç  engelli ve yaşlı Özbay ‘ı sırtında taşıyarak 5. Kattan indirerek Apartmanın önünde bekleyen zabıta aracına bindirdi. Abdurrahman Özbay ve eş kış aylarında gidecek yer olmayanların barındırıldığı Kış Evine yerleştirildi.