Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, dün Yemen'deki durumu ele almak üzere toplandı. Çinli temsilci, Kızıl Deniz'deki artan gerginliğe yönelik endişelerini dile getirdi ve çatışan taraflara itidalli olma, gerginliği artırıcı eylemlerden kaçınma çağrısında bulundu.

Çin'in Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Yemen'de silah kullanımı için hiçbir ülkeye yetki vermediğini, uluslararası hukukun ve Güvenlik Konseyi kararlarının yanlış yorumlanmaması ve kötüye kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Geng Shuang, Kızıl Deniz'deki gerginliğin, Gazze'deki çatışmaların bölge dışına yayılmasının bir yansıması olduğunu belirterek, İsrail'e Gazze'ye yönelik askeri operasyonları derhal durdurma çağrısını yineledi.

Çinli temsilci Geng, ilgili ülkeleri, uluslararası toplumun genel görüşüne uygun hareket etmeye, sorumlu ve yapıcı bir tutum sergileyerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkes sağlamak için bir an önce harekete geçmesine destek olmaya çağırdı.

Hibya Haber Ajansı