İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’da yol bakım çalışmalarından içme suyu şebekesine tarımdan sosyal yardımlara kadar önemli yatırımlar gerçekleştirdi.

Bu kapsamda büyükşehir belediyesi, 5 yılda Seferihisar’a 2 milyar 412 milyon liralık yatırım yaptı. Cadde ve sokaklarda toplamda 198 kilometrelik alanda 2 bin 195 tır ile asfalt çalışması yürütüldü.

Seferihisar’da İZSU atağı

5 yıl içerisinde 12 km atık su hattı inşaatını tamamlayarak taşkınlarla mücadele kapsamında 175 km dere temizliği yapan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) derelerden 56 bin ton malzemeyi temizledi. Ayrıca İZSU Genel Müdürlüğü 30 milyon liralık yatırımla Ulamış Paket Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatına da başladı.

128 kilometrelik içme suyu hattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar’da 128 km’lik içme suyu hattını yenilemesiyle modern içme suyu altyapısına kavuşan ilçe uzun yıllar sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmeti alacak.  

Kent merkezinin dışındaki ilçelerin toplu ulaşım olanaklarını artıran proje ile minibüs hizmeti veren kooperatifleri, İZTAŞIT çatısı altında İzmir’in toplu ulaşım ağına dahil edildi. Seferihisar’daki taşımacılık kooperatifinin 56 üyesinin dahil olduğu bu sistemle 34 İZTAŞIT aracı, 8 hatta seferlerine devam ediyor.

Tarımsal destekler Seferihisar’da

Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması projesi kapsamında 4 mahallede kriterlere uyan 66 üreticiye 264 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Meyveciliğin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi projesiyle 161 bin 550 adet meyve ve zeytin fidanı dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel tohumların yaygınlaştırılması hedefiyle üreticilere 13 bin 500 adet fide dağıtıldı. Seferihisar Tohum Takas etkinliğinde de ayrıca üreticilere 50 bin adet fide verildi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Kocaçay Deresi ve çevresine 88.5 milyon liralık yatırımla kentlinin kullanımına yönelik doğa esaslı çözümler geliştirdi.    

Hibya Haber Ajansı