Yavaş, OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ulucan, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç ile bir araya gelerek esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

OTONOMİ Yönetim Kurulu Üyelerinin fuar alanı taleplerine cevap veren Yavaş, Fuar A.Ş.’nin ortaklarının alanın yapılmasını istemediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ben Fuar A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Seçildik. Verilen müteahhit işi bitirmediği gibi aldığı para kadar bir daha bizden ek para istedi. Burada Vali Bey var, ASO, ATO, TOBB Başkanı herkes var. Mahkemeleştik, mahkemeyi kazandık. Yeniden ihaleye çıkalım dedik. Rakam 250 milyon. En son toplantıda bu sefer maliyet 2,5 milyar tuttu. Dedim ki ‘Bakın siz yapmayı istemiyorsunuz. Devlet bankaları bize kredi vermiyor. İller Bankası da bize kredi vermiyor. İller Bankası'nı siz ayarlarsanız’ dedim Akyurt Belediye Başkanı'na versin ‘Krediyi bana devredin ben yapayım’ dedim. ‘Tamam’ dediler ama hiçbir gelişme olmadı. Yapmayı düşünmüyorlar. Yanında 80 dönüm arazimiz var bizim. Fuar yapılırken en azından fuarın yanında neler olması gerekiyor, birisini otele verirsin gibi düzenlemeler yapabiliriz diye düşünüyorum. Bakalım bu dönemi inşallah verirler. Verirlerse yapacağız.”

Mamak Metro Hattı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını kaydeden Yavaş, “Çıktık aslında Ocak ayında. Türkiye'deki işleri biliyorsunuz. 9 firma yeterlilik aldı. Büyük iş. 9 firmadan da birileri girdi, diğer 3 firma teklif vermedi ya da verdirmediler bilmiyorum. Tam 200 milyon Euro fazla teklif verdiler. 200 milyon Euro hepimizden çıkacaktı. Ben iptal ettim. Şimdi Türk parası üzerinden ihaleye çıkarıyoruz” bilgisini verdi.

Yavaş OTONOMİ Yönetim Kurulu Üyelerinin alternatif yol taleplerine ilişkin de projenin hazır olduğunu ve Nisan ayının sonunda ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Hibya Haber Ajansı