Babacan, Türkiye'nin 2014 seçimlerinde büyük bir tasarrufla seçime gittiğini ifade ederek “2014 yerel seçimlerinde, bundan tam 10 yıl önce bir karar alındı. Bu bayraklar, süslemeler sadece seçim büroları önünde yapılabilir, onun dışında süsleme yapmak, ilan asmak yasaktır diye önemli bir karar alındı. Türkiye ilk defa 2014 seçimlerinde büyük bir tasarrufla seçime gitti. Şu anda da ülkenin ekonomisi bu kadar berbatken; emekliler, çiftçiler ülkenin her yerinde feryat ederken, geçinemiyoruz açız derken, en büyük israfın yaşandığı seçimi yaşıyoruz şu anda.” diye konuştu.

Yeni ekonomi yönetiminin geçmişin hatalarını, kusurlarını örtme derdinde olduğunun altını çizen Babacan, "Ya siz açık bir şekilde, dürüst bir şekilde bu ülkenin gerçek verilerini açıklamazsanız güveni oluşturamazsınız. Güven oluşmayınca da ekonomi düzelmez. Bunu bir türlü kafaları basmıyor, anlamıyorum yani. 1 liraya 8 tane yumurta alabiliyordunuz. Şu anda bunlardan yan yana üç-dört tane koyduğunuzda ancak 1 tek yumurta alabiliyorsunuz. 25-30 kat bir değer kaybı var burada.” açıklamasını yaptı.

“Mehmet Şimşek’in yapabileceği fazla bir şey yok” diyen Babacan şöyle devam etti:

“Mehmet Şimşek’in yapabileceği fazla bir şey yok. Çünkü Mehmet Şimşek, evet, benim yakın çalışma ekibimdeydi, uzun yıllar beraber çalıştık. Niyetinin de ben iyi olduğuna inanıyorum. Ama gücü, kuvveti, etki alanı, ekonomiyi düzeltmek için yeterli değil. Çünkü bütün bu tablodaki en önemli sorunlardan bir tanesi de Türkiye’de hukuk ve adaletin olmaması.”

Babacan, futbol demenin, spor demek olduğunu, bütünleştirici, birleştirici ortak bir heyecan etrafında bir milletin bütünleşmesi demek olduğunu dile getirerek "Bu demek. Fakat şu anda ülkeyi yöneten iktidar tamamen kutuplaşma üzerinden yönettiği için, ülkeyi gererek ve ‘benden misin değil misin, o taraf mısın bu taraf mısın’ diye yönettiği için, siyasetin bu kutuplaştırıcı, nefret ve öfke dili maalesef topluma bu şekilde sirayet ediyor.” dedi.

Türkiye'nin İsrail'e yaptırım uygulamadığınıbelirten Babacan, “Ben buradan Sayın Erdoğan’a soruyorum. Tamam, bağırıp çağırıyorsunuz ama, fiilen somut olarak ne yaptınız? İsrail’e karşı hangi yaptırımı uyguladınız ya? Cevap veremez bakın. Yok çünkü. Sıfır. Ne yapıyor? İslam alemine çağrıda bulunuyor. Ya sen İslam aleminin içindeki bir ülke değil misin? Sen İslam aleminin içindesin. Ne yapıyorsun onu konuş. Türkiye’nin yaptırım olarak yaptığı tek bir şey var mı Allah aşkına? Ticaret tam gaz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı