Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu tesisten birçok başarılı sporcunun yetişeceğini belirterek, olimpiyatlarda derece elde eden Hatice Kübra İlgün’ün adını bir tesise vermekten büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Yeni Hatice Kübra İlgün’lerin, Mete Gazoz’ların yetişmesine tesisin aracılık edeceğine inandığını ifade eden Başkan Aktaş, “Emek bölgesinde ana kucağı ve yüzme havuzu beklentisi olduğunu biliyoruz. Mayıs ayında havuz inşaatına başlıyoruz. Emek bölgesine ikinci ve büyük kapasiteli ana kucağımızı da en kısa zamanda açacağız. YKS kurslarıyla, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine verilen burslarla, BİKO marifetiyle istihdam ve stajlarla, yurtiçi ve yurtdışı gezilerle, sportif faaliyetlerle gençlerimizi hayata en iyi şekilde hazırlıyoruz. Yeni dönemde gençlere dair önemli projelerimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destekler alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni başarılar da peşi sıra gelmeye başlıyor. 10 bin olan burs sayımızı yeni dönemde 16 bine çıkartıyoruz. 16 olan gençlik merkezi sayısını 50’ye çıkartacağız. 6 olan YKS kurs merkezini 15’e çıkartacağız. Hepsi gençlerimiz için” dedi.

“Gurur duyuyoruz”

Başkan Aktaş, Gençlere kendilerine güvenmesini isteyerek, “Hatice Kübra İlgün’ün ailesine, böyle hayırlı bir evladı Türkiye’ye armağan ettikleri için teşekkür ediyorum. Hatice Kübra da çalışarak, inanarak ve kendine güvenerek başarılar elde etti. Yeter ki içinizde inancınız olsun. Gayretinizi ortaya koyarsanız mutlaka gerisi gelecektir. Bu isim de bu salona hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı