Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan “Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş” belgesel filminin ön gösterimi öncesinde yönetmenler Nazım Doğan, Sinan Çevik ve belgeselin yapımcısı Alp Armutlu söyleşi gerçekleştirdi. Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Cumhuriyetin 100’üncü yılına ve Kahraman Türk Ordusu’na ithaf edilen bu belgeselin sadece geçmişin değil, aynı zamanda bir milletin özgürlük ateşini ve bağımsızlık inancını da yansıttığını söyledi.

Yılmaz, “Bizlere, geçmişte edindiğimiz tecrübelerle geleceğe büyük bir ilhamla bakmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Cumhuriyetimizin ışığını göreceğiz. Geleceğimize ve 2. Yüzyılımıza, ortak geçmişlerimizle, ortak aklımızla vatan diye diye pırpır atan bu yüreklerimizle daha da umutla bakacağız. Bu kıymetli belgeseli bizlerle buluşturduğunuz ve Cumhuriyetimize katma değer yarattığınız için sizlere şükranlarımızı sunuyor, burada bizimle birlikte olan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş olmak üzere, tüm kıymetli misafirlerimize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Filmin ön gösteriminde Mansur Yavaş’tan yazılı mesaj

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise gösterime yazılı mesajla katıldı. Yavaş, mesajında, ”Türk İstiklal Savaşımızın arkasında yer alan, ulusumuzun yıldızı Gazi Mustafa Kemal’in emaneti, yüz yıllık Cumhuriyetin yüz yıllık başkenti Ankara’mızda aynı duyguları paylaşan sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı