Çin Washington Büyükelçiliği tarafından dün yapılan açıklamada Hong Kong’da yeni onaylanan Ulusal Güvenliği Koruma Yasası’na yönelik iftira ve karalamaların başarısızlığa mahkum olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Hong Kong’da onaylanan Ulusal Güvenliği Koruma Yasası’na yönelik asılsız suçlamalarına karşılık, Çin Washington Büyükelçiliği, ABD’nin bu iftira ve karalama eylemlerine kesinlikle karşı çıktıklarını kaydetti.

Açıklamada, Hong Kong Özel İdari Bölgesi Yasama Konseyi’nde Ulusal Güvenliği Koruma Yasası Tasarısı’nın oy birliğiyle kabul edilmesinin, Hong Kong Temel Yasası’nın 23. maddesinde öngörülen anayasal sorumluluğunun yerine getirilerek bölgenin kalıcı güvenliği, refahı ve istikrarı için bir koruma duvarının oluşturulduğunu simgelediği, bunun “Bir Ülke, İki Sistem” davasının gelişim sürecinde hayati önem taşıdığı ifade edildi.

Yasanın, ulusal güvenliği tehdit eden az sayıdaki suçluyu cezalandırmayı ve yasalara uygun hareket eden Hong Kong sakinlerinin büyük çoğunluğunun güvenliğini sağlamayı amaçladığı belirtilen açıklamada, yabancı kuruluşların, şirketlerin ve çalışanlarının normal işleyişlerinin de yasa kapsamında korunduğuna dikkat çekildi.

Hong Kong’un işlerinin tamamen Çin’in iç işleri olduğu ve hiçbir yabancı ülkenin Hong Kong’un işlerine karışma hakkının olmadığı vurgulanan açıklamada, ABD’ye Çin’in egemenliğine saygı gösterme, uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine bağlı kalma, Hong Kong meselesine ve Çin’in iç işlerine müdahale etmeyi durdurma çağrısı yapıldı.

Hibya Haber Ajansı