ADGYO... İzmir merkezde ofis ihtiyacının karşılanması amacıyla; İzmir İli, Konak İlçesi, Halkapınar Mahallesi 8515 Ada,1 Parsel üzerinde bulunan taşınmaz, Megapol Emlak Yatırım A.Ş.'den 51.200.000 TL karşılığı bedelle satın alınmıştır.

BRISA... Şirket, Aksaray fabrikasında yapmayı planladığı güneş enerjisi yatırım kararı doğrultusunda, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapmış olduğu yatırım teşvik belgesi müracaatı 22 Mart 2024 tarihinde onaylanmış olup, başlangıç tarihi 18 Mart 2024 ve bitiş tarihi 18 Mart 2027 olan, toplam 29.631.327.-TL'lik yatırım için Şirket adına 22 Mart 2024 tarih, 566197 belge numaralı ve 1082393 ID numaralı 3 yıllık yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir. Bölgesel Yatırımlar kapsamındaki yatırımla ilgili olarak yararlanacağı destek unsurları: Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği: 6  yıl, Vergi İndirim Oranı: %70, Yatırıma Katkı Oranı: %30 ve KDV İstisnası’dır.

GWIND... Yenilenebilir enerjiye yatırım yapan Galata Wind, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD)'nın özel sektöre bağlı bir iştiraki olan Societe De Promotion Et De Participation Pour La Cooperation Economique (Proparco) S.A. ile Taşpınar  Hibrit GES projesi için 25 milyon USD tutarında yeşil kredi anlaşması imzalamıştır. Alınan bu yeni kredinin sürdürülebilirlik şartlarının şirketin bu alandaki çalışmalarına önemli bir katkıda bulunması beklenmektedir.

Proparco'nun Türkiye'de verdiği ilk yeşil krediyi, %100 yenilenebilir enerjiye yatırım yapma taahhüdü olan Şirket temin etmiştir. Yararlanılacak olan bu kredi, 42,5 MW kurulu gücü ve toplam yaklaşık 30 Milyon USD'lik yatırım bütçesi olan Taşpınar Hibrit GES projesinin tamamı içindir. 25 milyon USD tutarındaki kredinin ilk 15 milyon USD'lik kısmının, 17 MW'lık 1. fazı büyük ölçüde tamamlanan proje kapsamında, imza tarihinden itibaren kısa bir süre sonra, geriye kalan 10 milyon USD'lik kısmının ise Taşpınar Hibrit GES projesinin 2. Fazının bitiminde kullanılması hedeflenmektedir. 2025 yılında 550 MW kurulu güce, 2030 yılında ise 1.000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Galata Wind, gelecek vizyonu dahilindeki yatırımları kapsamında yeşil finansman kullanmak için çalışmalarına devam etmektedir.

IHLGM... Şirket, İstanbul ili Avcılar ilçesi Firuzköy Mahallesinde bulunan hasılat paylaşımı yöntemi ile temin edilen arsa üzerinde, 493 adet daire ve 10 adet iş yeri inşa etmek üzere ilgili Belediyeden inşaat ruhsatları alınmıştır.

LRSHO... Paylarının tamamı şirkete ait olmak üzere; 300.000.000 TL sermayeli "Nova Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş." unvanıyla bir aracı kurum kurulmasına karar verilmiş olup, bahsi geçen şirketin kuruluşuna izin verilmesi

amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'na bugün başvuruda bulunulmuştur.

PENTA... Penta Teknoloji 2023 yılında IBM markası için yapmış olduğu geliştirmeler ile "Yılın İnovasyon Şampiyonu Distribütörü" ödülünü kazanmıştır.

SELGD... Şirket, Aydın İli Germencik İlçesi Ortaklar Mahallesi 147 Ada 26 Parselinde yer alan Proje halindeki Yatırım amaçlı Gayrimenkulümüzün satışı hakkında; Şirket Finansal Tablolarında Yatırım Amaçlı gayrimenkulleri arasında yer alan taşınmazın 31.600.000 TL bedelle Canwood İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine satışı yapılmak üzere sözleşme imzalanmış ve tapu devir işlemlerine başlanmasına karar alınmıştır.

TSKB... Banka, pay sahibi Türkiye İş Bankası A.Ş.'den Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik'inin 7. Maddesi uyarınca ilave ana sermaye hesaplamasına dâhil edilecek 200.000.000 ABD Doları tutarında kredi kullanılmasına karar verildiği ve işleme ilişkin BDDK onayı alınarak Banka ve Türkiye İş Bankası A.Ş. arasında kredi sözleşmesi imzalandığı duyurulmuştu. Bankaca, ilgili kredinin geri ödenmesine karar verilmiş olup, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'ndan gerekli izin alınmıştır. Söz konusu kredi 22 Mart 2024 tarihinde geri ödenmiştir.

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı