Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Güngören, tercihini 30 yılı aşkın süredir hep eser ve hizmet siyasetinden yana kullanmıştır. İnşallah yarınki seçimlerde de rekor bir oyla Güngören’in tercihi yine AK Parti, yine Cumhur İttifakı olacaktır.

Güngören, yaşadığı hızlı ve kontrolsüz büyümenin mirası olan depreme dayanıksız ve düşük standartlı konut stokunu dönüştürmeye başladı. İnşallah Murat Kurum kardeşimizin, büyükşehirde vereceği destekle bu süreç daha da hızlanacak.

Bilim adamlarının sürekli uyardı deprem, kapımızı çalmadan tüm ilçeleriyle İstanbulumuzu depreme daha hazır hale getireceğiz. Sadece belediyemiz değil, tabii bizler de merkezi yönetim olarak her zaman İstanbulumuzun yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu gece Elazığ’da yaşanan 4,7 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntı, bize bunu bir kez daha hatırlattı. Elazığ’a buradan tekrar geçmiş olsun diyorum. Deprem konusuna siyaset üstü bir mesele olarak bakmamız gerekiyor.

Yarısı Bizden kampanyasına yenilerini ekleyerek İstanbulumuzun daha güvenli, daha dirençli hale gelmesini sağlayacağız. İstanbul; ihmali, gevşekliği, umursamazlığı kaldıramaz. Son beş yılda bu hakikati bir kez daha gördük. Bu şehrin hazine değerinde beş senesi sadece kendi ihtiraslarının peşinden giden bir zihniyetin elinde heba oldu.

İstanbul; ikinci iş, ek iş, yarı zamanlı bir iş olarak yönetilebilecek bir şehir değil. Vaktinizin, enerjinizin, benliğinizin tamamını İstanbul’a adayacaksınız ki binlerce yıllık geçmişinden süzülüp gelen ruhuna bir parça nüfuz etmiş olasınız.

Biz İstanbul’u içine düştüğü bu çöküşten kurtarıp, yeniden dinamizmine kavuşturmaya talibiz. Hükümet olarak yaptığımız yatırımları ikmal edecek adımlar, büyükşehrin beceriksiz ve ufuksuz yönetimi tarafından yönetilmiyor. Çünkü şehrin kaynaklarını sizler için harcamak yerine bavul bavul yağmalayıp başka ihtirasların finansmanında kullanıyorlar.

Çok partili siyasi hayata geçtiğimizden beri milletimiz, her seçimde bu sınamayı vererek sandığa ve iradesine sahip çıkmıştır.

Ülkemizin son 21 yıldır yaşadığı güven ve istikrar ikliminde gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarının sağladığı kazanımları en iyi sizler biliyorsunuz.

17’nci seçim zaferimizi biz yaşadık. Şimdi belediyelerde yine benzeri bir hava estirmenin peşindeler. Milletimizin sandıktan çıkan iradesine elbette saygılıyız. Saygılı olacağız ama hiç kimsenin de şehirlerinin beş yılının daha çalınmasına rıza göstermeyeceğine inanıyoruz.

Bu şehirde yaşayan herkes biliyor ki yapılan kayda değer hiçbir iş olmadığı gibi devraldıkları düzeni işletmeyi bile becerememişlerdir. Şayet seçim yabancı ajansların göz boyayan kampanyalarıyla kazanılsaydı geçmişten beri bu ülkede iktidardan hiç düşmeyecek olanlar vardı. Seçim, ortaya koyduğunuz eser ve hizmetlerle milletin gönlündeki yerinizi ne kadar inşa ettiğinizle ilgilidir.

Bize göre en tehlikeli insan, gözünüzün içine bakarak yalan söyleyebilen bunu da büyük bir iştiyakla yapandır.

Sana bir daha dönmemek üzere benim milletim tatil iznini verecek.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Yarın akşam Güngören’den inşallah müjdeleri bekliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı