DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, seçim sonuçlarını tüm ayrıntılarıyla değerlendireceklerini belirterek "Nerede başarılı olduk, nerede hata yaptık, hepsini masaya yatıracağız. Biz, DEVA Partililer olarak, sorumluya bakarken işaret parmağını önce kendimize çeviririz. Çuvaldızı her zaman olduğu gibi yine önce kendimize batıracağız. Alınan sonuçların incelikli bir değerlendirmesini yapacak, ‘Nerede yanlış yaptık?’, ‘Daha iyi nasıl olabilirdi?’ diye düşünüp çözümler arayacağız.” dedi.

Uzlaşma ve birlikte çalışma kültüründen, ortak akıldan ve adaletten asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Babacan, “Seçim sonuçlarına bakıp kavgacı, popülist, anlık politikalardan beslenen insanlar olmayacağız. Uzlaşma ve birlikte çalışma kültüründen, ortak akıldan ve adaletten asla vazgeçmeyeceğiz. Ahlaki duruşumuzla varlığımızı koruyacağız. Doğru yoldan şaşmayacağız. Bizi, biz olduğumuz için destekleyen, DEVA’ya oy veren ilk seçmenlerimizin başını öne eğdirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Babacan, iktidar partisine seslenerek "Yerel seçimler bitti. Şimdi, zaman Türkiye’yi düşünme zamanı. Ülkemizin demokrasisine bir gram katkısı olacak her siyasi partiyi, her sivil toplum kuruluşunu, her fikir örgütünü ciddiye alın. Bin biliyorum demeyin, bir bilene danışın. Ülkeyi istişareyle yönetin. Ülkeye daha fazla zarar vermeyin. Kavgayı, ayrıştırmayı bırakın, Türkiye için çalışın.” dedi.

Seçilen tüm il ve ilçe belediye başkanlarına çağıda bulunarak "Artık şehrinizdeki tüm insanların belediye başkanısınız. ‘Onu kapıdan almam’, ‘bunu bacadan sokmam’ değil; her yurttaşımıza belediyelerin imkanlarını eşit ve adil bir şekilde kullandırın.  Ve iktidar-muhalefet tüm siyasi partilere; en can yakıcı hakikatimizi hatırlatmak istiyorum arkadaşlar, evet deprem. Deprem. Gelin, Türkiye’nin her köşesini depreme dirençli hâle getirelim. Bir tek canımızı dahi artık afetlerde yitirmeyelim.” şeklinde konuştu.

“Kazandığımız belediyelerdeki yeni başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi tebrik etmek istiyorum” diyen Babacan şöyle devam etti:

“Belki çok sayıda değiller ama hepsi kıymetli; hepsi biricik. Görevlerinde başarılar diliyorum. Partimiz ilk kez kendi adıyla, kendi logosuyla oy pusulasında yer aldı. İlk kez seçmenlerimizle buluştuk. İnsanlar ilk kez oy pusulasında DEVA Partisi’ni gördüler ve ilk kez partimize oy verdiler. Sandıkta ilk kez bizimle buluşan, DEVA Partisi’nin ilk seçmenlerine hassaten selamlarımı gönderiyorum.”

Hibya Haber Ajansı