Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez (Greater Bay) bölgesinin toplam ekonomik üretimi, 2023 yılında 14 trilyon yuanı (yaklaşık 1,97 trilyon doları) aştı. Bu rakam, ülkenin yüzde 0,6’sından küçük yüzölçümüne sahip bir alanda Çin’in toplam üretiminin dokuzda birinin gerçekleştirildiği anlamına geliyor. 

Büyük Körfez Bölgesi Guangdong Ofisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zhu Wei, bölgenin 2018 yılında 10,8 trilyon yuan üretimi olduğunu ve bunun, geçen beş yıl içinde 3,2 trilyon yuan kadar arttığını belirtti. Zhu’nun açıklamasına göre Büyük Körfez Bölgesi, ayrıca daha gelişmiş bir bilimsel ve teknolojik kapasiteye, ulaşım ağına, daha kolaylaştırıcı platformlara ve daha elverişli bir iş ortamına kavuştu.

Büyük Körfez Bölgesi, ulusal düzlemde 75 bin  yüksek teknoloji firmasına ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında Huawei Technologies, Tencent Holdings ve BYD Otomobil gibi dev firmalar var. Ayrıca bölgede hizmet veren havalimanlarının yıllık yolcu kapasitesi 280 milyon kişiyi geçti. Bu arada limanların yıllık işlem kapasitesi de 85 milyon standart konteyneri aştı.

Hibya Haber Ajansı