Devir teslim için Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Malatya Milletvekili Abdurahman Babacan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, törende yaptığı konuşmada vatandaşlara göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür etti.

Malatya halkının oylarıyla emanet ettiği şehre sahip çıkacaklarını söyleyen Başkan Er, “Emanete ihanet edilmesine asla müsaade etmeyeceğim. Malatya’ya şu sözü verdik, ‘çok çalışacağız, işimiz gücümüz Malatya, bana ve ekibime durmak yok yorulmak yasak’ dedik. İnşallah gerek şahsım gerekse de belediyedeki mesai arkadaşlarım, inşallah verdiğimiz sözleri hakkıyla yerine getireceğiz.” dedi.

Düzenlenen törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına geçen Başkan Er, başkanlık mührünü ve şehrin anahtarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay’dan teslim aldı.   

Hibya Haber Ajansı