AHGAZ – Halka arzdan elde edilen fonun 2,3 milyar TL’sinin yeni şirket alımlarında kullanıldığı açıklandı.

ALBRK – Banka bağlı ortaklığı Getinsha GMBH'nin tasfiye sürecinin başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

AGROT – Şirket ile IAT Automobile Technology arasında araçların ihracat işlemleri için uluslararası sertifikasyon süreçlerin de tamamlanarak Joyce Teknoloji ile ön anlaşmaların tamamlandığı açıklandı.

AKFYE – Hibrit GES proje sözleşmelerinin imzalandığı açıklandı.

AZTEK – 4 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

BEYAZ – Şirketin yetkili satıcısı olduğu markalarda sıfır araç kategorisinde Ocak – Mart 2024 döneminde satış adedini geçen yılın aynı dönemine göre %65,6 artırarak 4.663 adete yükselttiği açıklandı.

BINHO – Şirket yatırımlarından GO Sharing’in Euronext Amsterdam borsasında halka arz başvurusu için Euronext ile görüşmelere ve çalışmalara başlandığı açıklandı.

DZGYO – İstanbul Sarıyer’deki iki meskenin 57 milyon TL’ye satıldığı açıklandı.

DGNMO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

EBEBK – Mart’ta ebebek mağazalarını ziyaret eden ziyaretçi sayısının %6 artışla 3,9 milyona, Ocak – Mart döneminde %6 artışla 12,2 milyona yükseldiği, internet sitesi ziyaretçi sayısının ise %20 azalışla 10,6 milyona, Ocak – Mart döneminde %1 azalışla 37,5 milyona gerilediği açıklandı.

ENERY – Halka arzdan elde edilen fonun 922,0 milyon TL’sinin yeni şirket alımlarında kullanıldığı açıklandı.

EKGYO – Şirket ile Bakanlık arasında imzalanan protokol kapsamında Bakanlık adına şirket tarafından ihale edilen Hatay Antakya 6. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesinin yüklenici ile 5,6 milyar TL bedelle imzalandığı açıklandı.

EKGYO – Şirket projelerinden İstanbul Kartal Millet Bahçesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında 29 adet Ticari Üniteye ait Yapı Ruhsatlarının alındığı açıklandı.

ENTRA – Şirket payları 4 Nisan'da Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

EUPWR – Şirketin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılarak 204,5 milyon TL ile en avantajlı teklifin verildiği açıklandı.

FORTE – Şirketin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açılan ihaleye verdiği 48,7 milyon TL’lik teklifin en iyi teklif olduğu açıklandı.

FONET – Şirketin Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ile 36 ay süreli SBYS Hizmet Alımı sözleşmesinin 56,0 milyon TL’ye imzaladığı açıklandı.

FENER – Futbol A Takımının 2023 Süper Kupa müsabakasının tarihinin ertelenmesi ve yabancı saha hakem ekibi taleplerinin kabul edilmemesi halinde hSüper Kupa finaline U19 takımı ile katılmasına, iki sezon boyunca Türkiye Kupasına katılınmamasına karar verildiği açıklandı.

GARAN – Banka kayıtlı sermaye tavanının 10 milyar TL’den 25 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

GLYHO – Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc’in Liverpool Limanı'ndaki kruvaziyer operasyonlarının 50 yıl süre ile işletilmesi için The Mersey Docks And Harbour Company ile imtiyaz sözleşmesi imzalandığı açıklandı

INFO – IMASM ortaklarından ADESE’nin sahip olduğu Şirket sermayesinin %4,76'sına karşılık gelen 11.000.000 adet payın pay başına 16,50 TL fiyatla INFO aracılığıyla Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında satışı için Borsa’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

MANAS – Şirketin yurt içinde bir müşterisinden 240.030 dolar tutarında sipariş aldığı açıklandı.

MEKAG – Şirketin 810.200 euro bedelli beton santralleri ve kırma eleme ekipmanları siparişi aldığı açıklandı.

MNDTR – Sermaye artırımından elde edilen fonun 705,0 milyon TL’sinin finansal borç ödemesinde kullanıldığı açıklandı.

QNBFL – 91 gün vadeli 55 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

POLHO – Şirketin Lastik – İş Sendikası ile Dilovası, Adana ve Samsun tesisleri için toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağladığı açıklandı.

PATEK & SEKUR – VBTS kapsamında şirket paylarına 3 Mayıs’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

RALYH – 98 gün vadeli 175 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

SMRTG – Şirketin Ziraat Bankası tarafından gerçekleşen ihale bedeli 1,1 milyar TL olan Lisanssız GES ihalesine verdiği teklifin en iyi teklif olduğunun açıklanması sonrasında, sözleşme imzalandığı açıklandı.

SAFKR – Şirketin Baykar Makine’dan iki ayrı siparişte toplam 660.000 dolarlık klima siparişi aldığı açıklandı.

SDTTR – Şirketin %50 iş ortaklığı ile 12,8 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladığı şirket payının 6,4 milyon dolar olduğu açıklandı.

SNPAM – Şirketin 2022’de başlattığı yatırım planı kapsamında alınan makinaların montajlarının tamamlanarak üretime başlandığı açıklandı.

SNPAM – GES kurma sürecinin tamamlandığı açıklandı.

TATGD – 90 gün vadeli 580 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

TRILC - DMO tarafından 2021 yılındaki ihale için imzalanan sözleşmenin feshedildiği, sözleşme gereği 6,1 milyon TL’nin DMO'ya iade edilmesi kapsamında şirkete bildirim geldiği, şirketin hukuki yollara başvuracağı açıklandı.

VBTYZ – Şirketin bir banka ile Ana Sistem Yedekleme ve Arşiv altyapısı Veri Depolama Sistemi konusunda 1,5 milyon dolarlık anlaşma sağladığı açıklandı.

Kaynak: İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı