Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Pakistan Milli Günü resepsiyonuna katıldı.

Bakan Güler, resepsiyonda yaptığı konuşmada Pakistan’ın Milli Günü’nü kutlayarak, “Sizlerin şahsında değerli kardeş Pakistan halkına da selamlarımı gönderiyor, saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle sizlere, Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamlarını iletiyorum.” dedi.

Pakistan’ın bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğuna dikkati çeken Bakan Güler, “Özellikle son yıllarda her alanda gelişen ve güçlenen Pakistan, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin tesisinde önemli bir rol üstlenmektedir. Pakistan’ın bu etkinliği, Türkiye olarak bizleri de ziyadesiyle memnun etmektedir.” diye konuştu.

Bakan Güler, Pakistan’ı uluslararası ilişkilerde en güvenilir ortaklardan gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

“İkili ilişkilerimizin her alanda mükemmel seviyede olmasına önem veriyoruz. Son yıllarda artan bir ivmeyle gelişen ilişkilerimizi, daha büyük ve kapsamlı iş birlikleri ile güçlendirme azim ve kararlılığını taşıyoruz. Pakistan’la olan güçlü bağlarımızı geliştirmekte, bölgesel ve küresel barış ve istikrar için birlikte hareket etmekte kararlıyız. Türkiye-Pakistan arasındaki dost ve kardeşliğin ezelden ebede güçlü bir şekilde devam edeceğine yürekten inanıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı