DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, Beşiktaş Gayrettepe'de bir binada meydana gelen yangına ilişkin açıklama yaptı.

Rızvanoğlu, "Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binada meydana gelen yangın faciasında 29 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu acı olay, ülkemizdeki bina güvenliği ve yangın önleme tedbirlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yangınların insan hayatına ve mal varlığına verdiği zararlar, her yıl milyonlarca liralık ekonomik kayıplara sebep olmaktadır.” dedi.

Rızvanoğlu, Meclis’e soru önergesi vererek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şunları sordu:

"2023 yılında Türkiye genelinde ev, iş yeri ve kamu hizmet binalarında kaç adet yangın meydana gelmiştir? Bu yangınların başta İstanbul olmak üzere illere göre dağılımı nedir?

Söz konusu yangınların kaçı ölümle sonuçlanmış ve kaç kişi yaralanmıştır?

Yangınların çıkış nedenleri ve sıklıkla meydana geldiği alanlar hakkında analizler yapılmakta mıdır?

Dikey yapılaşmanın yaygın olduğu ülkemizde binaların yangın güvenliğine ilişkin denetimler hangi aralıklarla yapılmaktadır?

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’in güncellenerek günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi konusunda bir çalışma mevcut mudur?

Her dairede duman dedektörlerinin zorunlu hale getirilmesi konusunda herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır? Eğer yoksa, bu konudaki gerekçe nedir?"

 

 

Hibya Haber Ajansı