Başkan Öntürk konuşmasında; “Hatay kazandı. Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle kucaklıyorum. Bugün 1 milyon 700 bin nüfusuyla Hatay’ımız kazandı. Biz de birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirerek Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Asla ve asla adaletten şaşmayacağız. Karanlık odalarda siyaset yapmayacağız. Bireysel hizmet yapmayacağız. Hatay’ın hizmetkarı olmaya geliyoruz. Bu hizmetleri yaparken Samandağ’a da,  Erzin’e de Hassa’ya da Yayladağı’na da 15 ilçeye adaletli ve eşit hizmet yapacağız. Ayrı gayrı demeyeceğiz. Burada çalışan personellerimizle birlikte hep beraber bu şehre hizmet edeceğiz. Biz Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Atalarımız 1939’da Hatay’ın kurtuluşu için bir oldu, beraber oldu. O gün Tayfur Sökmen başkanlığındaki parlamentoda Alevi, Kürt, Arap, Türk vardı. Hepsinin tek ortak noktası Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselem dediği Hatay’dı.” dedi.

Seçim programlarında verdiği ilk söze vurgu yapan Öntürk; “Bir sözüm vardı bu şehri yıkatmakla ilgili. İnşallah bugün bu şehri tertemiz edinceye kadar yıkatacağım. Projelerimizin vaat olmadığını, akit olduğunu söyledim. Kısa süre içerisinde kırsalımızı da şehrimizin merkezini de ve bir büyükşehir nasıl olacaksa hallerden otogarlara, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, gencimize ne söz verdiysek bugünden itibaren çalışma başlattık. Hatay imrenerek baktığımız illerin de önüne geçecek inşallah. İşimizi biliyoruz. Ekibimiz hazır. Allah’ın izniyle sizleri alnı ak, başı dik şekilde bu şehirde yürüteceğiz inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Hatayspor ile ilgili de açıklama yapan Öntürk; “Hatayspor da inşallah küme düşmeyecek ve Türkiye’nin önemli bir kulübü olacak. Spordan yatırımlara kadar yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Verdiğimiz her sözün de sonuna kadar peşinde olacağız. Bir olacağız, beraber olacağız ve Allah’ın izniyle 1 yıl içinde Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Dün 15 ilçenin belediye başkanını aradım. Biz hizmeti herkese eşit yapacağız dedim buraya davet ettim. Artık siyaset bitmiştir, Hatay’ın hizmetkarı olalım dedim. Bizim kapımız her zaman herkese açık. Buradan sonra da valimizi ziyaret edeceğiz. Toplantımızın ardından da çalışmalarımızı bir an önce çalışmalara başlayacağız. Artık bizim için siyaset bitmiştir. Artık bizim için sadece millete hizmet vardır.” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı