İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa katıldı. Program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim çalışmaları sırasında Roman mahallelerini ziyaret ettiğini ve vatandaşlara bir takım sözler verdiklerini hatırlattı. Bu sözleri yerine getireceklerini ifade eden Başkan Tugay, “Sözlerimizi, vaatlerimizi yerine getireceğiz. Bundan kuşkunuz olmasın. İzmir pek çok farklı kültürü, toplumu, ülkemizin her köşesinden insanı barındıran büyük bir şehir. Biz İzmir'i bu haliyle seviyoruz.” dedi.

Romanların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Roman kardeşlerimiz yaşam içinde bazı adaletsizliklere maruz kaldı. Doğdukları andan itibaren içinde bulundukları ortam onların kendilerini geliştirmeleri için yeterli olanakları sağlamıyor. Bu adaletsizliği gidermek adına yapacağımız çok şey var. Çocuklarımızın eğitim almaları için onlara imkanlar sunacağız. Gençlerimizin iş sahibi olmaları için çalışacağız. Sahip oldukları yetenekleri göstermeleri için yanlarında olacağız.” 

Hibya Haber Ajansı