Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası için bir mesaj yayımladı. 

Vali Akbıyık mesajında, "Muğla’mız kitle turizminin yanında alternatif turizmin her çeşidine imkân sağlayan iklimi, coğrafi özellikleri, tarihi değerleri, Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi dünyaca ünlü tatil destinasyonları, 1484 km kıyı şeridinde bulunan el değmemiş koyları, kendine has mutfağı ve misafirperver insanıyla ülkemiz turizminin parlayan yıldızıdır." dedi.

2023 yılında Muğla'yı ziyaret eden yabancı turist sayısının 3 milyon 395 bin 947’ye ulaştığını ve yerli turistlerle bu rakamın 10 milyonu bulduğunu ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, spor faaliyetleri konusunda ise şunları dile getirdi:

"Son yıllarda spor turizminde büyük bir ivme yakalayan ilimiz, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, Yamaç Paraşütü Dünya Akro Kupası Süper Finali, Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası gibi pek çok prestijli uluslararası spor organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yapmış, yapmaya devam etmektedir. O nedenle ilimizin spor turizminde sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek ve sürdürülebilirliğini sağlayacak yeni yatırım ve projelerle Muğla’mızı spor turizminde cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz." 

Hibya Haber Ajansı