Çin’in Ortadoğu Özel Elçisi Zhai Jun, Filistin sorununda siyasi çözümün sadece iki devletli çözüm planı temelinde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Zhai Jun, bugün İsrail’in Beijing Büyükelçisi Irit Ben-Abba ile görüştü.

Irit Ben-Abba’nın İran’ın İsrail’e düzenlediği askerî saldırı hakkında bilgi verirken, ülkesinin Gazze’de yaşanan çatışmalar gibi meselelere ilişkin pozisyonunu aktardığı belirtildi.

Görüşmede, Çin’in Gazze’deki çatışmalara dair pozisyonunu açıklayan Zhai, Çin’in bölgedeki gerilimin tırmanmasından derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Çatışma ve kan dökülmesinin hiçbir tarafın yararına olmadığına vurgu yapan Zhai, ilgili tarafların azami soğukkanlılık göstererek itidalli davranması gerektiğinin altını çizdi.

Gazze’de derhal ateşkes sağlanması, insani yardımların güvence altına alınması ve tutukluların serbest bırakılmasının ivedilik taşıdığına işaret eden Zhai, Filistin sorununa siyasi çözüm getirilmesinin ve İsrail ile Filistin’in barış içinde bir arada yaşamasının ancak iki devletli çözüm planı temelinde gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı