Başkan Büyükkılıç, 48’inci Turizm Haftası Kutlamaları Programı kapsamında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve turizm sektörü paydaşlarıyla birlikte Erdemli Vadisi’ni ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Yeşilhisar Erdemli Vadisi’ndeki ziyaret kapsamında kaya kiliselerini, evleri, gerçekleştirilen çalışmaları ve doğal güzellikleri Vali Çiçek ile birlikte inceleyen Başkan Büyükkılıç, burada Turizm Haftası Kutlamaları’na katıldı.

Soğanlı oyuncak bez bebeklerini üreten kadınlar ile kadın kooperatiflerinde çalışan kadınlarla sohbet eden Büyükkılıç, ürünleri ilgiyle inceledi.

Buraları tanıtmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını, turizmin olmazsa olmaz haline geldiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, bu bölgede valimizin talimatlarıyla, büyükşehirimizin yapmış olduğu çalışmalarda güzel ürünler çıktı. Koramaz Vadisi de yer altı şehirleri ile ünlü, en uzun yer altı şehirlerinden birisi olduğunu ifade etmek istiyorum. Mimar Sinan’ımızın doğduğu Ağırnas kasabamızda yer altı şehirleri mevcuttur. Doğal güzellikleri ile Koramaz Vadisi kendisinden söz ettiriyor” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Yamula Barajı çevresinde yapılan kazı çalışmalarına değinerek 7,5 milyon yıllık fosillerin bulunduğunu kaydetti ve İncesu Örenşehir Mahallesi’nde gün yüzüne çıkarılan mozaik yapı hakkında da bilgiler verdi. Büyükkılıç, Gaziantep’te bulunan Zeugma mozaik yapısından daha büyük ve bütün şekilde bozulmamış bir mozaik yapının söz konusu olduğunu belirterek, kentte, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bilgisi dâhilinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği 8 noktada kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Başkan Büyükkılıç, etkinlikler kapsamında kadınlarla birlikte gözleme pişirip, vatandaşlara ikram etmeyi de ihmal etmedi.

Hibya Haber Ajansı