Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelenin bayram tatili boyunca kesintisiz ve kararlılıkla devam ettiğini belirterek "Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik, Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen “Kalkan-20" denetimlerinde 2 bin 101 düzensiz göçmen yakalandı." dedi.

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için Türkiye'nin her bölgesinde kararlılıkla sürdürülen operasyonların aralıksız devam edeceğinin altını çizen Yerlikaya, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili boyunca Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik tarafından; 103’ü İstanbul’da olmak üzere 162 Mobil Göç Noktası Araçlarıyla 30 büyükşehirin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde; 40 bin 892 yabancının kimlik bilgilerine bakıldığı, bunlardan 2 bin 101’inin düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiği ve sınır dışı işlemlerinin derhal başlatıldığı söyleyen Bakan Yerlijkaya,"Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimleri gerçekleştiren Polisimizi, Jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"dedi.

Hibya Haber Ajansı