Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze'ye yönelik insani yardımlarının vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Geng Shuang, dün BM Güvenlik Konseyi’nde UNRWA’ya ilişkin olarak yapılan toplantıda, BM’nin ajans çalışanlarına yönelik suçlamalar hakkında bağımsız ve adil soruşturma yapmasını desteklediklerini belirtti. Geng sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çin, hiçbir somut delil olmadan UNRWA'ya yönelik kötü niyetli eleştiri yapılmasına ve hatta tüm BM sistemine karşı asılsız suçlamalarda bulunulmasına karşı çıkıyor. Çin, İsrail'e iftira girişimlerini derhal durdurma ve ilgili ülkelere de UNRWA’ya yönelik mali desteklerini bir an önce yeniden başlatma çağrısında bulunuyor.”

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini 26 Ocak’ta yaptığı açıklamada, İsrail yönetiminin 12 UNRWA çalışanının Filistin İslami Hareketi'nin 7 Ekim’de İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karıştığını iddia ettiğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres 5 Şubat’ta yaptığı açıklamada, UNRWA’nın görev tanımı dahilinde tarafsızlığı sağlamak için her türlü çabayı gösterip göstermediğini değerlendirmek amacıyla, bağımsız bir soruşturma ekibi oluşturulması talimatı verdiğini duyurdu.

Hibya Haber Ajansı