Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  kitap ve kütüphanenin öneminin göz ardı edilemeyeceğine dikkat çekerek mesajında, “Kütüphanesiz şehirler çiçeksiz bahçeye benzer. Nasıl ki çiçeksiz bir bahçe hayal edemezsek kütüphanesiz bir şehir de hayal edemeyiz” dedi.

Kayseri’nin Türkiye’nin düşünen beyni olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Yavrularımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm Kayserililere yönelik kütüphane hizmetlerimizi en nezih ve donanımlı ortamlarda vermeye gayret gösteriyoruz. Şehrimizin kültür hafızası haline gelecek ve yarınlarımızı ilim ve irfanla şekillendirirken aynı zamanda gelecek nesillerimize eşsiz bir miras olarak kalacak kütüphanelerimiz en özel hizmetlerimizden biridir” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, en değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun altını çizerek, “Bilginin, öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur, hayat boyu öğrenme ve gelişimi birey olarak sorumluluğumuz olarak görmek bizlere ayrı bir zenginlik katacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 19-25 Nisan Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, kitap olmadan geçen hiçbir bir günümüz olmamasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı